Έπεσαν στο τραπέζι lockdown για ανεμβολίαστους και νέα μέτρα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021

Έπεσαν στο τραπέζι lockdown για ανεμβολίαστους και νέα μέτρα


Οι θάνατοι από κορονοϊό αυξάνονται, οι εκτιμήσεις για τον Δεκέμβριο είναι δυσοίωνες και πέφτει πλέον ανοιχτά στο τραπέζι το μοντέλο Αυστρίας με lockdown για τους ανεμβολίαστους.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε σήμερα στο OPEN και ξεκαθάρισε ότι δεν αποκλείεται να ληφθεί μια τέτοια απόφαση, αν κριθεί απαραίτητο.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:


«Θέλω να καταστεί σαφές και οι κλίνες ΜΕΘ και οι θάνατοι είναι κατά βάση συμπολίτες μας που πήραν απόφαση και δεν έχουν εμβολιαστεί. Πρέπει να βλέπουμε ότι τα μέτρα είναι προστατευτικά και όχι τιμωρητικά. Οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί, όσο περιοριστικό και αν είναι, που αφορά ανεμβολίαστους εάν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα το πάρει. Δεν αποκλείουμε καμία περαιτέρω πίεση μέτρων στους ανεμβολίαστους αν το κρίνουν οι ανάγκες.»

Για το σενάριο να μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι με rapid test στα σούπερ μάρκετ και διπλές μάσκες στα μέσα μεταφοράς, ο κ. Πλεύρης ανέφερε:

«Αύριο ή μεθαύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή όπως συνεδριάζει κάθε 15 μέρες. Εκεί θα συζητήσουμε. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως εάν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα να αφορούν τους ανεμβολίαστους θα ληφθούν. Παρακολουθούμε με προσοχή τα κρούσματα, Βδομάδα-βδομάδα τα κρούσματα έχουν σταθερότητα, αυτό δεν είναι εφησυχασμός αλλά ένα στοιχείο ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα. Αυτό όμως μπορεί να είναι παρωδικό. Θα δούμε σήμερα και αύριο και στη συνεδρίαση τα μέτρα κατεύθυνσης που αναφέρατε.»


Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην Αυστρία
Από σήμερα νέα πραγματικότητα ισχύει στην Αυστρία με lockdown, καθώς οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους, να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, να αθληθούν, επειδή χρειάζονται ιατρική βοήθεια ή -φυσικά- για να εμβολιαστούν.

Οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται επίσης από τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, ενώ ήδη είχαν αποκλειστεί από τις επιχειρήσεις εστίασης, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια. Οι περιορισμοί ισχύουν για τους πάντες άνω των 12 ετών μέχρι τις 24 Νοεμβρίου όταν και θα επανεξεταστεί το μοντέλο των μέτρων και τα αποτελέσματά τους και εκτιμάται ότι δύο εκατομμύρια πολίτες θα επηρεαστούν.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες