Κίνα: Διαπομπεύτηκαν 4 άντρες που παραβίασαν τα μέτρα (Video) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 30, 2021

Κίνα: Διαπομπεύτηκαν 4 άντρες που παραβίασαν τα μέτρα (Video)


Κίνα: Τον γύρο των social media κάνουν εικόνες από τη διαπόμπευση ανθρώπων που έχουν παραβιάσει τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Οι εικόνες που έχουν διαρρεύσει είναι από την πόλη Τσιανγκσί και δείχνει τέσσερις άντρες να εξαναγκάζονται να περπατήσουν στους δρόμους, φορώντας στολές και πλακάτ με τα ονόματά τους και τις φωτογραφίες τους.

Μάλιστα, ορισμένοι άνθρωποι διακρίνονται να παρακολουθούν το θέαμα. Σύμφωνα με το BBC, οι τέσσερις άντρες κατηγορούνται για λαθραία μετακίνηση ανθρώπων στα σύνορα της Κίνας, τα οποία παραμένουν κλειστά λόγω του κορονοϊού.

«Ανάμικτες» οι αντιδράσεις στην Κίνα

Το κρατικό Beijing News κατέκρινε τη συγκεκριμένη κίνηση, αναφέροντας ότι: «το μέτρο παραβιάζει σοβαρά το πνεύμα του κράτους δικαίου και δεν μπορεί να επιτραπεί να επαναληφθεί». Από την άλλη, το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της πόλης κι η τοπική κυβέρνηση υποστήριξαν ότι δεν αποτελεί απαράδεκτη κίνηση, αλλά μια «πειθαρχική προειδοποίηση». Η «παρέλαση της ντροπής» αποτέλεσε, φυσικά, θέμα συζήτησης και στο Weibo (βλ. το αντίστοιχο twitter της Κίνας), με τις αντιδράσεις να είναι «ανάμεικτες».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες