Καιρός: Βελτίωση στις περισσότερες περιοχές - Νέο κύμα βροχών από Πέμπτη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2021

Καιρός: Βελτίωση στις περισσότερες περιοχές - Νέο κύμα βροχών από Πέμπτη


Βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές την Τετάρτη. Από την Πέμπτη και από τα δυτικά νέο κύμα βροχών που την Παρασκευή θα επεκταθεί ανατολικότερα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:


Σήμερα Τετάρτη στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα δυτικά τις απογευματινές θα υπάρχουν νεφώσεις οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.



Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από τις απογευματινές ώρες και βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και στα βορειοδυτικά θα σημειωθεί νωρίς το πρωί κατά τόπους παγετός. Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 09-12-2021
Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 με 7 και από το απόγευμα στο Αιγαίο, τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 17 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-12-2021
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα περιοριστούν στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Από αργά το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν εκ νέου βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-12-2021
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο καταιγίδες, όπου πιθανώς στα βορειοδυτικά να είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-12-2021
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ στα ανατολικά και τα νότια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, ενώ βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες