Ξεκινάει η νέα ισχυρή κακοκαιρία - Πότε και πού θα ξεκινήσουν τα έντονα φαινόμενα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 09, 2021

Ξεκινάει η νέα ισχυρή κακοκαιρία - Πότε και πού θα ξεκινήσουν τα έντονα φαινόμενα


Βελτιωμένος θα παρουσιαστεί αρχικά ο καιρός - Τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και στη συνέχεια στην Ήπειρο - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Ο καιρός σήμερα

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση που θα φτάσει στα πελάγη τα 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου


ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν από το μεσημέρι σε 5 με 6 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε 4 με 6 και στο Θρακικό από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που το βράδυ στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας θα ενταθούν.
Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και τα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 6 με 7 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ, που γρήγορα στα βόρεια και αργότερα στα υπόλοιπα θα στραφούν σε νότιους 5 με 6, βαθμιαία 6 με 7 και το βράδυ στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή
Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 με 7 και από το απόγευμα στο Αιγαίο, τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 17 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11-12-2021
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο καταιγίδες, όπου πιθανώς στα βορειοδυτικά να είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12-12-2021
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ στα ανατολικά και τα νότια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, ενώ βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες