Πολεμικό Ναυτικό: Μπήκε το εθνόσημο στα ελικόπτερα Romeo – Πότε έρχονται Ελλάδα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 13, 2021

Πολεμικό Ναυτικό: Μπήκε το εθνόσημο στα ελικόπτερα Romeo – Πότε έρχονται Ελλάδα


Πολεμικό Ναυτικό: Έτοιμοι οι «φονιάδες των υποβρυχίων» – Με το διακριτικό «ΠΝ 75» το πρώτο MH-60R με τη γαλανόλευκη – Μπαίνουν τα ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα και «πακετάρονται» για… Κοτρώνι Μαραθώνα.
Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η ενίσχυση των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού «Πενταγώνου» να στοχεύουν όχι μόνο σε αγορά νέων οπλικών συστημάτων αλλά και σε αναβάθμιση των παλαιών.
Όπως έχουμε πει, το Πολεμικό Ναυτικό θα λάβει το μεγαλύτερο κομμάτι της εξοπλιστικής πίτας, με τις ανάγκες ενίσχυσης να είναι μεγάλες και να απαιτείται η άμεση υλοποίησή τους. Το μεγάλο βήμα έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την ελληνική κυβέρνηση να δίνει τα χέρια με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, για την απόκτηση 3+1 φρεγατών Belh@rra για το Πολεμικό Ναυτικό.

Ωστόσο, φαίνεται πως και η επόμενη χρονιά, το 2022, θα είναι καθοριστική για τους εξοπλισμούς, με προγράμματα που βρίσκονται στα… σκαριά να παίρνουν «σάρκα και οστά», ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας.
Κατά την κρίση του 2020 στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία διαπίστωσε και επί του πεδίου τη σαφέστατη υπεροχή της Ελλάδος στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, με τους «αθόρυβους κυνηγούς» του Αρχιπελάγους να γίνονται ο «εφιάλτης» των Τούρκων, οι οποίοι αδυνατούσαν να τους εντοπίσουν στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα θέλει να παραμείνει κυρίαρχη στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο και για το λόγο αυτό προχωρά με ταχύτατες διαδικασίες στην απόκτηση επτά υπερσύγχρονων αμερικανικών ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου MH-60R. Πρόκειται για τα περίφημα ελικόπτερα Romeo, τα καλύτερα στον κόσμο στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, εξοπλισμένα με sonar και ηλεκτρονικές συσκευές υψηλής τεχνολογίας, συστήματα αυτοπροστασίας και μεγάλη αυτονομία.


Η χώρα μας αρχικά ήταν προγραμματισμένο να αποκτήσει 4 ελικόπτερα Romeo, ωστόσο, με τροποποιητική σύμβαση προχωρά στην απόκτηση επιπλέον τριών ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων MH-60R με τον συνολικό αριθμό των πανίσχυρων «Romeo» να φτάνει πλέον τα επτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα «Romeo» αναμένεται να παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό εντός του 2022, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin επιθυμεί να παραδώσει και τα επτά ελικόπτερα μέσα στο επόμενο έτος.



Για του λόγου το αληθές, στον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter το «Naval Air Systems Command» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, δημοσιεύτηκε φωτογραφία του πρώτου Romeo, βαμμένου με ελληνικά χρώματα και τα διακριτικά «ΠΝ 75».



HTTPS://TWITTER.COM/NAVAIRNEWS/STATUS/1469315114620923919

Η εικόνα του Romeo στα… γαλανόλευκα, δημιουργεί ενθουσιασμό και προσδοκίες στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού που ανυπομονεί να φτάσουν στην Ελλάδα οι «φονιάδες των υποβρυχίων» και τα ενταχθούν στη δύναμη του ελληνικού Στόλου. Επισημαίνουμε πως τα Romeo είναι απολύτως συμβατά και με τις φρεγάτες Belh@rra, έχοντας τη δυνατότητα να αποτελέσουν το οργανικό τους ελικόπτερο.

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως προχωρά και η υποστήριξη των έντεκα ελληνικών ελικοπτέρων S-70 τα όποια αποτελούν τα πιο ισχυρά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα του Στόλου μας σήμερα.

Η Ελλάδα επενδύει στο Πολεμικό Ναυτικό και το καθιστά κυρίαρχο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Με υπερσύγχρονες μονάδες επιφανείας, πανίσχυρα υποβρύχια και τα καλύτερα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα στον κόσμο.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες