Αττική Οδός: Πόσα χρήματα μπορούν να διεκδικήσουν οι οδηγοί εκτός από τα 2.000 ευρώ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022

Αττική Οδός: Πόσα χρήματα μπορούν να διεκδικήσουν οι οδηγοί εκτός από τα 2.000 ευρώ


Η πρώτη αγωγή από εγκλωβισμένο οδηγό για το μπάχαλο στην Αττική Οδό έχει ήδη κατατεθεί, ωστόσο τα ερωτήματα που προκύπτουν σε ό,τι αφορά το θέμα των αποζημιώσεων παραμένουν.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούν οι οδηγοί να διεκδικήσουν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ, με τους πολίτες να έχουν και τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μεγαλύτερο ποσό, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων Γιάννης Γλύκας εφιστά την προσοχή των πολιτών, κάνοντας λόγο για δικηγόρους που «τάζουν λαγούς και πετραχείλια».

Ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA, εξήγησε ότι υπάρχουν περιπτώσεις, κατά τις οποίες «υπόσχονται εξωφρενικά ποσά αποζημίωσης».

«Ερχόμαστε και λέμε το εξής: Εάν δεν υπάρχει άμεση βλάβη, δηλαδή εάν δεν υπάρχει μία πρωτοφανής ταλαιπωρία, με την έννοια ότι έβγαλε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας ή εάν υπήρχε κάποιο υποκείμενο νόσημα που αυτό επιδεινώθηκε, εάν δεν ήταν κάποιος καρδιακός, εάν δεν ήταν έγκυος ή κάτι που να εξελίχθηκε πάρα πολύ σοβαρά ή σχετικά σοβαρά» όπως είπε, τα τελικά ποσά δεν πρόκειται να κινηθούν στα επίπεδα που έχουν ακουστεί.

«Άκουσα χθες ότι τα ποσά μπορούν να είναι οποιαδήποτε θέλει ο καθένας. Αυτό μπορεί να γίνει σε επίπεδο αιτήματος, αλλά όχι επιδίκασης» παρατήρησε ο ίδιος.

«Τα 10.000 ευρώ είναι ένα ποσό που μπορεί να κάποιος να διεκδικήσει» ανέφερε και προσέθεσε: «Για 100.000 και 50.000 ευρώ, είναι κάτι εξωφρενικό, δεν πρόκειται να γίνει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού που έγινε από γυναίκα οδηγό που παρέμεινε εγκλωβισμένη για περισσότερες από 16 ώρες, ζητείται αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες