Συναγερμός στην Ιαπωνία: «Έκρηξη» νέων κρουσμάτων – Εξαπλώνεται η Όμικρον - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 12, 2022

Συναγερμός στην Ιαπωνία: «Έκρηξη» νέων κρουσμάτων – Εξαπλώνεται η Όμικρον


Ιαπωνία: Τόκιο και Οζάκα καταγράφουν τα υψηλότερα νούμερα νέων κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.
Η Ιαπωνία κατέγραψε άλμα στα νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, με τις μολύνσεις να φθάνουν σε υψηλό τεσσάρων μηνών στις μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές του Τόκιο και της Οζάκα καθώς εξαπλώνεται η παραλλαγή Όμικρον.
Ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων διαμορφώθηκε σε 2.198 στην πρωτεύουσα Τόκιο, ενώ η δυτική επαρχία της Οζάκα κατέγραψε 1.711 νέες μολύνσεις, σχεδόν τριπλάσιες από την προηγούμενη ημέρα. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Τα κρούσματα COVID-19 σε όλη την Ιαπωνία θα ξεπεράσουν τα 10.000 σήμερα, σύμφωνα με καταμέτρηση του δικτύου TBS. Ο απολογισμός αυτός θα είναι ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων στην Ιαπωνία σε μία μόνο ημέρα από τις 9 Σεπτεμβρίου.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη συνέχιση της ταχείας εξάπλωσης των μολύνσεων», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Χιροκάζου Ματσούνο, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι η παραλλαγή Όμικρον έχει εντοπιστεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Την Κυριακή, η Ιαπωνία αυστηροποίησε τους περιορισμούς για τον κορονοϊό σε τρεις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αφού οι εστίες της Όμικρον στις βάσεις αυτές εξαπλώθηκαν στις γειτονικές κοινότητες.

Ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε χθες ότι η Ιαπωνία θα διατηρήσει τους αυστηρούς συνοριακούς περιορισμούς έως τον Φεβρουάριο για να επιβραδύνει την εξάπλωση της Όμικρον.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες