Μαζική εξόντωση αδέσποτων σκυλιών με εντολή Ερντογάν - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 19, 2022

Μαζική εξόντωση αδέσποτων σκυλιών με εντολή Ερντογάν


Σε κυνήγι… αδέσποτων σκυλιών έχουν επιδοθεί τώρα οι αρχές στην Τουρκία, κατόπιν εντολής Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 25 Δεκεμβρίου διέταξε να πιάσουν όλα τα «επικίνδυνα» αδέσποτα σκυλιά και να τα τοποθετήσουν σε καταφύγια. Οι δηλώσεις του προέδρου έγιναν μετά την επίθεση δύο πίτμπουλ σε ένα 4χρονο παιδί στη νοτιοανατολική επαρχία Αντέπ.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλεται, ο Ερντογάν χρησιμοποίησε το περιστατικό αυτό για να απαγορεύσει από τους δρόμους τα ζώα. Μετά τη διαταγή του, οι αρμόδιες τοπικές αρχές σε όλη τη χώρα είναι απασχολημένες με το να «συλλαμβάνουν» και να αιχμαλωτίζουν παράνομα σκυλιά και να τα στοιβάζουν στα λιγοστά καταφύγια ζώων, που διαθέτει η χώρα.

«Πού μεταφέρονται αυτά τα ζώα;» ρώτησε ο επικεφαλής της οργάνωσης για τα Δικαιώματα των Ζώων κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στην Άγκυρα.

Τούρκοι φιλόζωοι, φορώντας λευκά παλτά και μάσκες σκύλων, πραγματοποιούν συνεχώς διαδηλώσεις διαμαρτυρόμενοι για την εντολή «εξαφάνισης» και «εξουδετέρωσης» χιλιάδων αδέσποτων ζώων στην Τουρκία, και καταγγέλλοντας ότι τα καταφύγια στα οποία μεταφέρονται οι σκύλοι είναι σαν στρατόπεδα θανάτου.

Κάποιοι διαδηλωτές στην Άγκυρα αναπαριστούν μάλιστα τη σύλληψη και θανάτωση από τις αρχές των αδέσποτων σκύλων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρακτική.

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν τους ιδιοκτήτες σκύλων ράτσας, όπως πίτμπουλ, ιαπωνικό Tosa, Dogo Argentina, Fila Brasileiro και αμερικανικό τεριέ Staffordshire, που θεωρούνται «επικίνδυνα», να καταγράψουν τα ζώα τους και να τα στειρώσουν μέχρι τις 14 Ιανουαρίου. Το πρόστιμο για όσους αφήνουν στο δρόμο αδέσποτα είναι 30 χιλιάδες λίρες (2.000 ευρώ).






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες