Rafale: Επίσημη υποδοχή με Μητσοτάκη στην Τανάγρα και πτήση πάνω από την Ακρόπολη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022

Rafale: Επίσημη υποδοχή με Μητσοτάκη στην Τανάγρα και πτήση πάνω από την Ακρόπολη


Τα πρώτα ελληνικά Rafale φθάνουν την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στην Ελλάδα και προτού προσγειωθούν στη βάση τους, στην Τανάγρα, θα πετάξουν πάνω από την Ακροπόλη.


Είναι τα πρώτα έξι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale που φτάνουν στην Ελλάδα και η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία θα τα υποδεχτεί στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Πρόκειται για δύο διθέσια και τα τέσσερα μονοθέσια μαχητικά που πραγματοποιούν στη Γαλλία τις τελευταίες δοκιμές και ελέγχους πριν το ταξίδι για την Ελλάδα. Τα έξι ελληνικά Rafale θα απογειωθούν από την βάση Istres στη νότια Γαλλία.

Πτήση στην Ακρόπολη
Αμέσως όταν εισέλθουν τα Rafale στο FIR Αθηνών, τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 θα τα συνοδεύσουν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Νωρίτερα, τα 6 Rafale μαζί με τα Mirage 2000-5 θα πετάξουν σε χαμηλό ύψος πάνω από την Αθήνα και το βράχο της Ακρόπολης, σε μια πτήση υψηλού συμβολισμού.


Στα πιλοτήρια των Rafale θα βρίσκονται Έλληνες πιλότοι, που εδώ και 10 μήνες έχουν εκπαιδευτεί στη Γαλλία. Στα δύο διθέσια Rafale θα βρίσκονται στο πίσω κάθισμα ως συγκυβερνήτες δύο Γάλλοι πιλότοι της Armee D’el Air, που το προηγούμενο διάστημα ήταν οι εκπαιδευτές των Ελλήνων χειριστών.

Στην Τανάγρα ο Μητσοτάκης
Στην 114 Πτέρυγα Μάχης θα βρεθεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Επίσης, θα είναι η στρατιωτική ηγεσία, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες