Πρόστιμο 100 ευρώ: Πώς μπορούν να πληρώσουν μισό οι ανεμβολίαστοι - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 14, 2022

Πρόστιμο 100 ευρώ: Πώς μπορούν να πληρώσουν μισό οι ανεμβολίαστοι


Τέλος χρόνου για χιλιάδες ανεμβολίαστους άνω των 60, οι οποίοι μέχρι και την 16η ημέρα κάθε μήνα θα μπορούν να πληρώσουν το μισό από το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ηΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει κάθε μήνα το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ σε πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 60στο έτος της ηλικίας της και που παρά τη σχετική υποχρέωσή τους δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι και τη 16η μέρα κάθε μήνα.

Το πρόστιμο 100 ευρώ για τον μήνα Φεβρουάριο θα επιβάλλεται από την 1η του μηνός για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Αν, ωστόσο κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, τότε θα πληρώνουν 50 και όχι 100 ευρώ.

Πού θα δείτε αν σας έχει επιβληθεί
Ο πολίτης θα μπορεί να ενημερωθεί για την επιβολή του προστίμου μέσω της ψηφιακής πύλης της ΑΑΔΕ myAADE στο taxisnet. Το πρόστιμο θα εμφανίζεται στις πληροφορίες οφειλών και την κατηγορία οφειλής. Οι πολίτες θα μπορούν επίσης να δουν εάν τους έχει επιβληθεί πρόστιμο στο emvolio.gov.gr.


Ποιοι εξαιρούνται από το πρόστιμο των 100 ευρώ
Καθιερώνεται, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού COVID - 19 όλων των γεννημένων έως και την 31η.12.1961 φυσικών προσώπων που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της ελληνικής επικράτειας, με τις οριζόμενες εξαιρέσεις:
[α) όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα εκατόν ογδόντα (180) ημερών από τη νόσηση και

β) όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τον εμβολιασμό.

Ειδικότερα δεν υπέχουν υποχρέωση εμβολιασμού:

Τα άτομα αναπηρία που αδυνατούν να υποβληθούν σε διαδικασία του εμβολιασμού για αντικειμενικούς λόγους, που σχετίζονται με την πραγματική τους κατάσταση, ως συνέπεια των παθήσεών τους, όπως οι βαριές περιπτώσεις αυτισμού και επιληψίας, δύνανται να εξαιρούνται από την υποχρέωση εμβολιασμού, ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση του θεράποντος ιατρού τους και κατόπιν έγκρισης από τις επιτροπές ανά υγειονομική περιφέρεια της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης. Δεν εμπίπτουν, επίσης, εφαρμογής του παρόντος οι κατηγορίες εργαζομένων που υποχρεούνται εμβολιασμό κατ’ εφαρμογή του άρθρου 206.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες