Δολοφονία Άλκη: Το χρονικό της παράδοσης του 20χρονου Αλβανού στις ελληνικές Αρχές - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 11, 2022

Δολοφονία Άλκη: Το χρονικό της παράδοσης του 20χρονου Αλβανού στις ελληνικές Αρχές


Παραδόθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (10/2) στην ελληνική αστυνομία στη συνοριακή διάβαση της Κρυσταλλοπηγής ο 20χρονος Αλβανός εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος είχε παρουσιαστεί νωρίτερα στην αλβανική αστυνομία όπου δήλωσε την πρόθεσή του να επιστρέψει στην Ελλάδα προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση και να δικασθεί.

O 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος από τις αλβανικές αρχές, μετέβη μόνος του στα ελληνοαλβανικά σύνορα και εκεί συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς ήταν σαφές ότι δεν επιθυμούσε να δικαστεί στην Αλβανία, ούτε να εκτίσει εκεί την ποινή.

Ο 20χρονος έφτασε στη Θεσσαλονίκη, συνοδεία του στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ. επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο κ. Σκούμας, επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο και ενημέρωσε για την σημαντική αυτή εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι ο 20χρονος πέρασε το βράδυ στα κρατητήρια στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για νεαρό με τα αρχικά D.R. ο οποίος φέρεται να είναι οπαδός ομάδας της Θεσσαλονίκης και μάλιστα φανατικός, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο προφίλ του στα social media.

Ο ίδιος εκτιμάται ότι ανήκει σε ομάδες ακραίων Αλβανών εθνικιστών, όπως αποκαλύπτεται και από τις εικόνες που αναρτά στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία, παραδόθηκε νωρίς την Πέμπτη στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς. Τον συνόδευε ο πατέρας του, ο οποίος αφού τον παρέδωσε στους αστυνομικούς, απομακρύνθηκε από το σημείο.

«Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ». Αυτά φέρεται να ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς.

«Έφευγε ο πατέρας μου και η γιαγιά μου και τους ζήτησα να πάω μαζί τους. Δεν τους είπα τίποτα. Φοβήθηκα. Μετά τους το είπα» τόνισε, ενώ σε ερώτηση γιατί παραδόθηκε απάντησε ότι ήθελε να εξηγήσει στον ανακριτή τι έγινε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την παράδοση του 20χρονου
Λίγη ώρα μετά την παράδοση του 20χρονου στις ελληνικές Αρχές, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε σχετική δήλωση, αναφέροντας πως ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε αυτοβούλως στα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας και συνελήφθη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Εμφανίστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη πριν από λίγο στα ελληνοαλβανικά σύνορα, δυνάμει εκδοθέντος εντάλματος σύλληψης, 20χρονος αλλοδαπός που εμπλέκεται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη».

Μιλώντας στο STAR, ο δικηγόρος του 20χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος, χαρακτήρισε άψογη τη συνεργασία των ελληνικών και αλβανικών Αρχών και ουσιαστική τη συναίνεση του πελάτη του. Ο κατηγορούμενος έχει δηλώσει, εξάλλου, πως προτιμά να δικαστεί και να εκτίσει την ποινή του στην Ελλάδα.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες