Τέλος το πιστοποιητικό νόσησης - Οι αλλαγές στην έκδοση για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 18, 2022

Τέλος το πιστοποιητικό νόσησης - Οι αλλαγές στην έκδοση για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους


Αλλαγή δεδομένων έχουμε για το πιστοποιητικό νόσησης, ειδικά για όσους κόλλησαν δεύτερη φορά κορονοϊό.

Όπως φαίνεται το πιστοποιητικό νόσησης καταργείται για τους ανεμβολίαστους αν κολλήσουν δεύτερη φορά. Παραμένει μάλλον μόνο αν κολλήσουν για πρώτη φορά κορονοϊό.

Οι εμβολιασμένοι με τρεις δόσεις δεν θα παίρνουν καθόλου πιστοποιητικό νόσησης, καθώς θα έχουν σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού.


Το νέο τοπίο με τα πιστοποιητικά νόσησης έδωσε χθες η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως ξεκαθάρισε δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό νόσησης σε περίπτωση επαναλοίμωξης (όπως συνέβαινε μέχρι τώρα σε όσους νοσούσαν για πρώτη φορά και έπαιρναν πιστοποιητικό το οποίο τους εξασφάλιζε προνόμια αντίστοιχα των εμβολιασμένων, όπως είσοδο σε μπαρ, εστίαση, εργασία).


Η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε επίσης ότι η επιτροπή έχει αποφασίσει να δοθεί πιστοποιητικό σε περίπτωση επαναμόλυνσης μόνο σε μια ειδική ομάδα. Έτσι εξαίρεση θα αποτελέσουν μόνο όσοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις και λίγο πριν την αναμνηστική βρέθηκαν εκ νέου θετικοί στον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η Επιτροπή έχει αποφασίσει από τον Σεπτέμβρη ότι δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό για επαναμόλυνση».

«Κατανοούμε αυτό που έχει συμβεί τώρα σε κάποιους ανθρώπους που έχουν ήδη ολοκληρώσει τον βασικό εμβολιασμό τους, είτε με το μονοδοσικό της J&J είτε με τα άλλα των 2 δόσεων, και νόσησαν την ώρα που πήγε να εκπνεύσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, και, εφόσον είχε προϋπάρξει και προηγούμενη νόσηση, είναι η δεύτερη λοίμωξη», προσέθεσε.

«Σε αυτήν την ειδική ομάδα ασθενών θα χορηγηθεί πιστοποιητικό επαναμόλυνσης. Είναι διοικητικό το ζήτημα», κατέληξε.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες