Ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα: Άνδρας με παράλυση περπάτησε ξανά χάρη σε εμφύτευμα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2022

Ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα: Άνδρας με παράλυση περπάτησε ξανά χάρη σε εμφύτευμα


Μια ιδιαίτερα χαρμόσυνη είδηση για ολόκληρη την ανθρωπότητα θεωρείται αναμφισβήτητα το γεγονός πως ένας παράλυτος άνδρας με κομμένο νωτιαίο μυελό κατόρθωσε να σταθεί και πάλι στα πόδια του, χάρη σε ένα εμφύτευμα που αναπτύχθηκε από μια ομάδα Ελβετών ερευνητών.


Πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας άνθρωπος με πλήρη κοπή του νωτιαίου μυελού, κατάφερε να περπατήσει. Χάρη στην ίδια τεχνολογία, ένας άλλος παράλυτος ασθενής κατάφερε να γίνει πατέρας.Ο Michel Roccati έμεινε παράλυτος μετά από ένα ατύχημα που είχε με τη μοτοσικλέτα του πριν από πέντε χρόνια. Ο νωτιαίος μυελός του κόπηκε εντελώς - και δεν είχε καθόλου αίσθηση στα πόδια του. Ωστόσο, τώρα, χάρη σε ένα ηλεκτρικό εμφύτευμα (με ηλεκτρόδια που ενεργοποιούν με ηλεκτρική διέγερση τους μύες του) που έχει προσαρτηθεί χειρουργικά στη σπονδυλική στήλη του, ο Michel κατάφερε να ξαναπερπατήσει, έστω και με «βοήθεια».

Οι επιστήμονες τονίζουν πως η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν αποτελεί θεραπεία για τον τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης και ότι εξακολουθεί να είναι πολύ περίπλοκη για να χρησιμοποιηθεί ευρέως στην καθημερινή ζωή, εντούτοις όμως αναγνωρίζουν πως αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες