Δύο χρόνια Kορονοϊός: Από το κρούσμα «μηδέν» στους 25.668 νεκρούς - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022

Δύο χρόνια Kορονοϊός: Από το κρούσμα «μηδέν» στους 25.668 νεκρούς


Μια 38χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία, ήταν το πρώτο κρούσμα κορονοϊό στην Ελλάδα 26 Φεβρουαρίου του 2020.
Στην Ελλάδα έφτασε ο κορονοϊός για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2020, με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου ότι μια 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη νοσεί από την ιογενή πνευμονία.
Η ασθενής, που επέστρεψε από ταξίδι στη βόρεια Ιταλία, ήταν σε καλή κατάσταση και δεν είχε άλλα προβλήματα υγείας.
Εκτός από την ίδια τη γυναίκα, που νοσηλευτικέ σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» στη Θεσσαλονίκη, οικειοθελώς απομονώθηκε και η οικογένειά της, καθώς και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.
Οι ειδικοί, που είχαν προειδοποιήσει πως είναι θέμα χρόνο να φτάσει στη χώρα μας ο κορονοϊός, συνιστούσαν στον κόσμο να δείξει ψυχραιμία.
Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας είχε τονίσει πως, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του κρούσματος. Ο ίδιος επανέλαβε ότι η νόσος παραμένει ήπια στη συντριπτική της πλειονότητα και τόνισε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα.
Χάθηκαν 25.668 άνθρωποι…

Η εξέλιξη της πανδημίας, γνωστή σε όλους. Ο κορονοϊός για μια διετία συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον πλανήτη, και την Ελλάδα φυσικά, αφήνοντας πίσω του μια σειρά από προβλήματα που εκτείνονται σε πολλά επίπεδα.

Πρώτα από όλα στον τομέα της υγείας, όπου η μεγαλύτερη απώλεια είναι αυτή των ανθρώπινων ζωών. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα, σε αυτή τη διετία, ανέρχεται σε 2.385.304, ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών είναι αυτός που προκαλεί μεγαλύτερη θλίψη.

Σε αυτή τη διετία, έχουν φύγει από τη ζωή 25.668 συνάνθρωποί μας. Παράλληλα, οι επιπτώσεις στην κοινωνία από τα περιοριστικά μέτρα είναι τεράστιες. Τόσο σε ψυχολογικό όσο και οικονομικό επίπεδο.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες