Ουκρανία: Τα lear jets της μεγάλης φυγής – Πλούσιοι επιχειρηματίες φεύγουν «τρέχοντας» από τη χώρα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 15, 2022

Ουκρανία: Τα lear jets της μεγάλης φυγής – Πλούσιοι επιχειρηματίες φεύγουν «τρέχοντας» από τη χώρα


«Βαριά» ονόματα της Ουκρανίας εγκαταλείπουν τη χώρα άρον άρον, με lear jets.
Οι «ισχυροί» της Ουκρανίας φεύγουν μαζικά από τη χώρα, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για ρωσική επέμβαση, γράφει η «Ukrainska Pravda. Σύμφωνα με την ουκρανική εφημερίδα, μόνο την Κυριακή απογειώθηκαν 20 ιδιωτικά τζετ από το αεροδρόμιο του Κιέβου για το εξωτερικό, κυρίως με προορισμό την Ελβετία. Η εφημερίδα σημειώνει μάλιστα ότι «δεν έχει υπάρξει τέτοια έξοδος εδώ και έξι χρόνια».
Οι δύο πλουσιότεροι άνδρες της Ουκρανίας, ο Ρινάτ Αχμέτοφ και ο Βίκτορ Πιντσούκ συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που έχουν ήδη αναχωρήσει από τη χώρα. Οι δισεκατομμυριούχοι, Μπόρις Κολέσνικοφ, Βασίλι Χμελνίτσκι και Ιγκόρ Αμπράμοβιτς φέρεται επίσης να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Λέγεται ότι ο Αμπράμοβιτς έκλεισε αεροπλάνο για 50 άτομα την Κυριακή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως, ένας Ουκρανός βουλευτής και ένας άλλος επιχειρηματίας σχεδιάζουν να φύγουν για τη νότια Γαλλία αργότερα αυτή την εβδομάδα. Η ουκρανική κυβέρνηση έχει διαθέσει περίπου 520 εκατομμύρια ευρώ για την ασφάλιση αεροσκαφών που χρησιμοποιούν τον ουκρανικό εναέριο χώρο.
Κραυγή απόγνωσης από Έλληνες της Ουκρανίας

Ο Παντελής Αλεξόπουλος, Έλληνας επιχειρηματίας που ζει στη Χερσώνα της Ουκρανίας, είναι από αυτούς που επιθυμεί άμεσα να εγκαταλείψει τη χώρα αφήνοντας πίσω του ότι έχτισε με κόπο τα τελευταία χρόνια.

«Η πόλη που ζω είναι μόλις 120 χιλιόμετρα από την Κριμαία. Σε περίπτωση εισβολής είναι βέβαιο ότι εγώ και η οικογένεια μου θα βρεθούμε στη πρώτη ζώνη πυρός. Αν δεν φύγουμε άμεσα θα παγιδευτούμε» δήλωσε στο Newsbomb.gr.

Παρά το γεγονός ότι όλες τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της Ουκρανίας ζουν με την αγωνία για την επόμενη ημέρα περιμένοντας τις κινήσεις της Ρωσίας η καθημερινότητα σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο κυλά ήρεμα, φαινομενικά τουλάχιστον όπως λέει.

«Έχω δηλώσει στις ελληνικές προξενικές Αρχές τα στοιχεία της οικογένειας μου και τα δικά μου. Δυστυχώς ακόμη δεν έχει στηθεί ένας μηχανισμός για την άμεση και οργανωμένη αποχώρησή μας. Μας είπαν ότι πρέπει να φύγουμε με δικά μας μέσα. Απευθύνω έκκληση να μας βοηθήσουν να εγκαταλείψουμε τη χώρα με ασφάλεια. Νιώθω ότι κινδυνεύω μένοντας εδώ ανέφερε στο Newsbomb.gr.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ώρες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Ουκρανό ομόλογό του, προκειμένου να τονιστεί εκ νέου η ανάγκη προστασίας της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τηλεφώνημα δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα διότι δεν έχει βρει τον χρόνο ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα.Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες