Δίδυμα 22 εβδομάδων χωρίς πιθανότητα επιβίωσης επιστρέφουν σπίτι μετά από 140 ημέρες στη ΜΕΘ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαρτίου 25, 2022

Δίδυμα 22 εβδομάδων χωρίς πιθανότητα επιβίωσης επιστρέφουν σπίτι μετά από 140 ημέρες στη ΜΕΘ


Δύο δίδυμα που είχαν μηδενικές πιθανότητες να επιβιώσουν όταν γεννήθηκαν επιστρέφουν στην αγκαλιά των γονιών του.Η Χάρλεϊ και ο Χάρι συνελήφθησαν μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης και γεννήθηκαν μόλις 22 εβδομάδων και πέντε ημερών.
Οι γονείς τους, η Τζέιν και ο Στιβ Κρέιν είχαν προειδοποιηθεί από τους γιατρούς ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα η Τζέιν να αποβάλλει. Παρότι τα μωρά γεννήθηκαν μόλις 22 εβδομάδων γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν ότι μπορούσαν για να τα κρατήσουν στη ζωή. Αποτέλεσμα μετά απο 140 ημέρες στη ΜΕΘ τα δύο αδέλφια να επιστρέψουν στο σπίτι τους.
Η μητέρα τους, η Τζέιν η οποία εργάζεται ως νοσοκόμα ψυχικής υγείας είπε: «Είμαι τόσο περήφανη για τα μωρά μου - είναι μικροί μαχητές» και πρόσθεσε: «Οι γιατροί έλεγαν ότι τα μωρά δεν θα επιβιώσουν από αυτή την κύηση. Θεωρούσαν ότι είχαν μηδενική πιθανότητα επιβίωσης».

Το ζευγάρι υποβλήθηκε σε οκτώ κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης για έντεκα χρόνια καθώς προσπαθούσε να δημιουργήσει την οικογένειά του. Μάλιστα είχαν τρεις αποβολές και μια έκτοπη εγκυμοσύνη πριν από την άφιξη των διδύμων.
Η Τζέιν ανακάλυψε ότι είχε υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα το σώμα της να απορρίψει τις εγκυμοσύνες. Η Τζέιν στενογραφήθηκε αρκετούς τύπους φαρμάκων προκειμένου να καταπολεμήσει τα προβλήματα του ανοσοποιητικού της συστήματος.


«Στον τελευταίο κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης, μεταφέρθηκαν δύο έμβρυα τα οποία επέζησαν και καταλήξαμε με δίδυμα ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Φοβόμουν τόσο μια πιθανή αποβολή ή ότι κάτι θα πάει στραβά. Ήμουν ακόμα δύσπιστη όταν φτάσαμε στις 20 εβδομάδες αποφασίσα να πάρω μερικά ρούχα».
Το ζευγάρι έκανε τσέκ ιν στο Βασιλικό νοσοκομείο του Νότινγκαμ στις 26 Οκτωβρίου όταν έσπασαν τα νερά της Τζέιν.
«Ο γυναικολόγος έλεγε συνέχεια ότι θα απέβαλα, αλλά είπα ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε συμβεί καθώς ένιωθα τα μωρά να κινούνται».


Πηγή: Mirror

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες