Αλλαντίαση: Τι είναι, γιατί σκότωσε την 46χρονη που έφαγε φασολάκια – Πώς θα προστατευτείτε - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2022

Αλλαντίαση: Τι είναι, γιατί σκότωσε την 46χρονη που έφαγε φασολάκια – Πώς θα προστατευτείτε


Πανικό έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος της 46χρονης γυναίκας στο Κιάτο – Πιθανό αίτιο η αλλαντίαση – Πώς μπορείτε να προστατευθείτε

Σε θρίλερ εξελίσσεται η έρευνα της τραγωδίας στο Κιάτο όπου μια 46χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της μετά από το μεσημεριανό γεύμα με την μητέρα της. Εκείνη και η 77χρονη, έκατσαν για φαγητό στο σπίτι τους στο Κιάτο, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, καταναλώνοντας όσπρια –πιθανότατα δικής τους παραγωγής- και χόρτα.
Όπως αναφέρουν Αστυνομικές πηγές, μετά το γεύμα, για μία ημέρα οι δύο γυναίκες ήταν άρρωστες στο σπίτι, μέχρι που τελικά η 46χρονη διακομίστηκε στο κέντρο υγείας Κιάτου. Ωστόσο, ήταν πια αργά, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν το θάνατό της.

Στη συνέχεια, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου η 77χρονη μητέρα της, η οποία διασηλωνώθηκε με την κατάστασή της να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία των ιατρών, η πιθανότερη αιτία θανάτου της άτυχης 46χρονης γυναίκας στο Κιάτο είναι η αλλαντίαση. Η μητέρα της, παραμένει διασωληνωμένη και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος της γυναίκας προκλήθηκε από βαρύτατη τοξική δηλητηρίαση μετά από κατανάλωση οσπρίων (κατά πληροφορίες φασόλια).
Τι είναι η αλλαντίαση

Η αλλαντίαση είναι βαριά τοξική δηλητηρίαση που προκαλείται από το Κλωστηρίδιο της Αλλαντίασης, το οποίο παράγει την πιο ισχυρή στη φύση εξωτοξίνη και ποσότητά της μικρότερη από 1 mg είναι θανατηφόρα για τον άνθρωπο.

Η τοξίνη της αλλαντίασης προκαλεί παράλυση των μυών των οφθαλμών, των μυών του προσώπου, του φάρυγγα, των αναπνευστικών μυών, και του μυοκαρδίου.

Το άτομο που έχει προσβληθεί από το μικρόβιο μπορεί να εμφανίσει πτώση βλεφάρων, δυσκολία στην ομιλία, δυσκαταποσία, δυσκολία κίνησης των άκρων του και δυσκολία στην αναπνοή, καταστάσεις που αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως οδηγούν στο θάνατο.
Η τοξίνη της αλλαντίασης καταστρέφεται στους 100 βαθμούς Κελσίου σε 20 λεπτά, ενώ οι σπόροι του κλωστηριδίου καταστρέφονται στους 121 βαθμούς Κελσίου σε 5 λεπτά. Η θερμοαντοχή αυτή ελαττώνεται σε όξινο περιβάλλον και σε περιβάλλον με υψηλή συγκέντρωση αλάτων.
Οι μορφές της αλλαντίασης

Υπάρχουν τρεις μορφές αλλαντίασης:

– Η τροφική αλλαντίαση
– Η αλλαντίαση από τραύματα που είναι σπάνια και προκαλείται από την επιμόλυνση με το κλωστηρίδιο.
– Η βρεφική αλλαντίαση, η οποία συνδέεται με την κατανάλωση από βρέφη μελιού το οποίο περιείχε σπόρους του κλωστηριδίου. Ο χρόνος επώασης της νόσου κυμαίνεται από 12 μέχρι 36 ώρες.

Το Κλωστηρίδιο βρίσκεται παντού στο έδαφος, στα γεωργικά προϊόντα, το έντερο των ανθρώπων και των φυτοφάγων ζώων, το νερό, στα ψάρια και τα θαλασσινά. Τα περισσότερα κρούσματα αλλαντίασης προέρχονται από την κατανάλωση κονσερβών οικιακής κατασκευής, και κυρίως κονσερβών λαχανικών και ψαριών του γλυκού νερού που έχουν συντηρηθεί σε αναερόβιες συνθήκες.
Πώς θα προστατευθείτε

– Μην καταναλώνετε τρόφιμα με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά όπως η οσμή, η γεύση και το χρώμα.

– Προσέχετε τις κονσέρβες που αγοράζετε. Αποφύγετε όσες είναι διογκωμένες, φέρουν χτυπήματα και οξειδώσεις και ελέγχετε πάντοτε την ημερομηνία λήξης.

– Όταν καταναλώνετε κονσερβοποιημένα τρόφιμα καλό είναι να τα επεξεργάζεστε θερμικά πριν τα καταναλώσετε.

– Προσθέστε στις τροφές λεμόνι, το οποίο δημιουργεί όξινο περιβάλλον.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες