Σούπερ Μάρκετ - Στην τελική ευθεία η άρση των μέτρων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022

Σούπερ Μάρκετ - Στην τελική ευθεία η άρση των μέτρων

 


Βήμα-βήμα γίνεται η ολική άρση των μέτρων της πανδημίας που έπειτα από δύο χρόνια οδηγείται σε αποκλιμάκωση. Η κανονικότητα -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- είναι πιο κοντά και δεν αποκλείεται ακόμα και πριν το Πάσχα του 2022 να καταργηθούν ακόμα περισσότεροι περιορισμοί και μέτρα.

Ένα από αυτά είναι και όσα ισχύουν στα σούπερ μάρκετ, που υπάρχει υποχρεωτικότητα χρήσης διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας, ενώ η πληρότητα είναι στα επίπεδα του «ένας πελάτης ανά 9 τ.μ.»

Δεδομένου πάντως ότι η υποχρεωτική μάσκα στους εσωτερικούς χώρους αναμένεται να καταργηθεί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χαλαρώσει και το αντίστοιχο μέτρο στα σούπερ μάρκετ.

Ενδεικτικά, το στίγμα έδωσε πρόσφατα το μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, καθηγητής Υγιεινής και επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε πως είναι πιθανό να σταματήσει η χρήση της σε κλειστούς χώρους.

«Ήρθαν για να μείνουν στα νοσοκομεία» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μαθητές στη Σύρο:

«Πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητά μας».

Έτσι, δεν αποκλείεται να γίνει υποχρεωτική η χρήση μίας χειρουργικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ και να καταργηθεί η υποχρεωτικότητα της μάσκας υψηλής προστασίας.

Πότε θα γίνει αυτό;

Δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει καθώς οδεύουμε προς το καλοκαίρι, ανοίγει ο καιρός και θα πέφτουν τα κρούσματα.

Τέλος τα μέτρα στην εστίαση το Πάσχα
Τα μέτρα στην εστίαση αλλάζουν σε λίγες εβδομάδες, με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, να δίνει μάλιστα και ημερομηνία κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να μηδενιστούν τα κρούσματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης, σχολιάζοντας τη νέα έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, ενώ αναφερόμενος στο Πάσχα σημείωσε πως οι πιθανότητες είναι 50% να μην έχουμε τότε το πιστοποιητικό εμβολιασμού:

«Είναι μια πιθανότητα να μην έχουμε το Covid pass για τους χώρους της εστίασης».

Επίσης, ο κ. Μαγιορκίνης είπε για τη μάσκα ότι είναι πιθανό να σταματήσει η χρήση της σε κλειστούς χώρους. «Ήρθαν για να μείνουν στα νοσοκομεία» σημείωσε.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες