Πακέτα διακοπών στην Ελλάδα μόνο για γυναίκες - Αυξάνεται παγκοσμίως η ζήτηση για σόλο ταξίδια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022

Πακέτα διακοπών στην Ελλάδα μόνο για γυναίκες - Αυξάνεται παγκοσμίως η ζήτηση για σόλο ταξίδια


Ταξιδιωτικά πακέτα προς την Ελλάδα, αποκλειστικά για γυναίκες ανακοίνωσε βρετανικό τουριστικό γραφείο, γεγονός που αναδεικνύει την νέα τάση όχι μόνο για σόλο ταξίδια γενικά, αλλά για οργανωμένες διακοπές μόνο για γυναίκες ειδικότερα.

Τα σόλο ταξίδια θα είναι μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές τάσεις το 2022, σύμφωνα με πολλές έρευνες, με τους ταξιδιώτες να εστιάζουν στην ευαισθητοποίηση τους για το κλίμα, την υγεία και την ευεξία.

Η βραβευμένη εταιρεία Just You, που οργανώνει ταξίδια για εκείνους που θέλουν να ταξιδεύουν μόνοι τους, κυκλοφόρησε μια σειρά από οργανωμένα πακέτα διακοπών, μόνο για γυναίκες, που περιλαμβάνει μια σειρά από δημοφιλείς προορισμούς μικρών αποστάσεων, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Κροατία και η Ελλάδα. Σύμφωνα με την εταιρεία το ποσοστό της ζήτησης για διακοπές μόνο για γυναίκες έχει αυξηθεί.

Τα πακέτα "Just Women", είναι ιδανικά για γυναίκες που θέλουν να πάνε διακοπές για πρώτη φορά σόλο, ή απλώς θέλουν να ταξιδέψουν παρέα με άλλες γυναίκες. Στη χώρα μας η εταιρεία έχει οργανώσει ένα ταξιδιωτικό πακέτο διάρκειας από το Μάιο του 2022 έως τον Οκτώβριο του 2023 που περιλαμβάνει την Αθήνα, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο και το Ναύπλιο, την Αρχαία Ολυμπία, τους Δελφούς και την Αράχωβα. Είναι μια εκδρομή 8 ημερών που ξεκινά από 1.899 λίρες.

Τι δείχνει έρευνα για τις γυναίκες που ταξιδεύουν σόλο
Οι γυναίκες είναι εκείνες που ανάμεσα στα δύο φύλλα ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στα ταξίδια, αφού λαμβάνουν το 80-85% των ταξιδιωτικών αποφάσεων και αποτελούν τα δύο τρίτα του συνόλου των ταξιδιωτών. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα TravelReady, του αμερικανικού ταξιδιωτικού ιστότοπου για γυναίκες Journey Woman, που διεξήχθη ανάμεσα σε γυναίκες κυρίως από τις ΗΠΑ, τον Καναδά αλλά και από 100 άλλες χώρες, η συντριπτική πλειονότητα έχει αποφασίσει τα ταξιδέψει σόλο το 2022. Το 43% τηρεί στάση αναμονής σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας, αναμένοντας την εξέλιξη της, ενώ το 33% δήλωσε ότι θα ταξιδέψει οπωσδήποτε και μόνο το 20% είπε ότι έχει ακυρώσει ή αναβάλει τις διακοπές του. Η έρευνα έδειξε ότι η πανδημία δεν μείωσε την επιθυμία των γυναικών για σόλο ταξίδια.

Αντιθέτως, από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2021, το 30% των γυναικών σχεδίαζε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό για το 2022. Η παλαιότερη τάση για οργανωμένα ομαδικά ταξίδια για πολλούς μεμονωμένους ταξιδιώτες εξακολουθεί να ισχύει. Τα αποτελέσματα της έρευνας καταγράφουν ότι για το 2022 το 37% των γυναικών έχει κάνει ήδη κράτηση σε κάποιο οργανωμένο ταξίδι, ενώ το 23% το σκέφτεται, ή είναι αναποφάσιστο. Το υπόλοιπο 38% των γυναικών δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να σχεδιάζουν μόνες τους το ταξίδι.

Πόσα ξοδεύουν οι γυναίκες για τα ταξίδια τους
Οι προηγούμενες έρευνες του Journey Woman έδειχναν ότι οι γυναίκες ταξιδεύοντας μόνες τους πριν από την πανδημία, ξόδευαν περίπου 3.000 δολάρια την εβδομάδα, ποσό που δείχνει μεγάλη αγοραστική δύναμη. Οι ταξιδιωτικές ασφάλειες και άλλα έξοδα που έχουν προκύψει λόγω Covid, αυξάνουν πλέον το κόστος του ταξιδιού, με το 82% των γυναικών να δηλώνει ότιθα τα πληρώσει.

Τι αναζητούν οι σόλο γυναίκες στις διακοπές τους
Οι γυναίκες που ταξιδεύουν σόλο απάντησαν στην έρευνα ότι μετά την πανδημία αναζητούν ευκαιρίες για νέες περιπέτειες, μαζί με την παραδοχή ότι ένας μόνος ταξιδιώτης είναι έτοιμος να βγει «από τη ζώνη άνεσης του». Το 62% των γυναικών είπε ότι θέλουν να επισκεφτούν έναν νέο προορισμό, ενώ το 21% δήλωσε ότι προτιμά διακοπές κοντά στο σπίτι. Αναφορικά με τα ταξίδια στο εξωτερικό, η Ευρώπη και πάλι πρωταγωνιστεί, με το 32% των γυναικών του θα ταξιδέψουν μόνες να δηλώνει ότι θα την επισκεφτούν.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες