Κορωνοϊός Κίνα: Αποσύρει την πρόσβαση στη Σαγκάη καθώς τα κρούσματα τριπλασιάζονται - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Μαρτίου 14, 2022

Κορωνοϊός Κίνα: Αποσύρει την πρόσβαση στη Σαγκάη καθώς τα κρούσματα τριπλασιάζονται


Κορωνοϊός Κίνα: Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε ένα ξέσπασμα στη βορειοανατολική Κίνα τριπλασιάστηκε την Κυριακή και οι αρχές ενίσχυσαν τους ελέγχους κατά των ασθενειών αναστέλλοντας τη συγκοινωνία με λεωφορεία προς τη Σαγκάη και δίνοντας εντολή στους κατοίκους μιας άλλης πόλης να μείνουν στο σπίτι. Οι αριθμοί των κρουσμάτων στην τελευταία αύξηση των μολύνσεων στην Κίνα είναι χαμηλοί σε σύγκριση με ορισμένες άλλες χώρες. Αλλά οι αρχές επιβάλλουν μια στρατηγική «μηδενικής ανοχής» που κλείνει προσωρινά τις πόλεις για να απομονώσει κάθε μολυσμένο άτομο παρά το αυξανόμενο οικονομικό κόστος. Η κυβέρνηση ανέφερε 1.938 νέα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα το 24ωρο έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, υπερτριπλάσια από το σύνολο της προηγούμενης ημέρας.
Περίπου τα τρία τέταρτα, ή 1.412 κρούσματα, ήταν στην επαρχία Jilin στα βορειοανατολικά, όπου η πρόσβαση στη βιομηχανική μητρόπολη Changchun ανεστάλη την Παρασκευή και οι οικογένειες κλήθηκαν να μείνουν σπίτι μετά από μια σειρά μολύνσεων.

Στο Χονγκ Κονγκ, η κυβέρνηση της επικράτειας ανέφερε 15.789 νέα κρούσματα, σχεδόν κατά το ήμισυ από το σύνολο του Σαββάτου.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε ένα ξέσπασμα στη βορειοανατολική Κίνα τριπλασιάστηκε την Κυριακή και οι αρχές ενίσχυσαν τον έλεγχο στην πρόσβαση στη Σαγκάη.

Η ηγέτης της επικράτειας, η διευθύνουσα σύμβουλος Κάρι Λαμ, προειδοποίησε το Σάββατο ότι η κορύφωση της τελευταίας αύξησης της μόλυνσης μπορεί να μην έχει παρέλθει.

Η Κίνα, όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στα τέλη του 2019 στην κεντρική πόλη της Γουχάν, έχει αναφέρει συνολικά 4.636 θανάτους στην ηπειρωτική χώρα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία από 115.466 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Την Κυριακή, 831 νέα κρούσματα αναφέρθηκαν στην Changchun, 571 στην κοντινή πρωτεύουσα της επαρχίας Jilin, 150 στο ανατολικό λιμάνι Qingdao και 60 στο Shenzhen, ένα επιχειρηματικό κέντρο δίπλα στο Χονγκ Κονγκ.

Οι αρχές στο Jilin ενισχύουν τα μέτρα κατά των ασθενειών αφού κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η προηγούμενη απάντησή τους ήταν ανεπαρκής, σύμφωνα με τον Zhang Yan, αναπληρωτή διευθυντή της επαρχιακής Επιτροπής Υγείας. «Ο μηχανισμός απόκρισης έκτακτης ανάγκης σε ορισμένες περιοχές δεν είναι αρκετά υγιής», είπε ο Ζανγκ σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με ένα αντίγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.Η ηγέτης της περιοχής, η διευθύνουσα σύμβουλος Carrie Lam, προειδοποίησε ότι η κορύφωση της τελευταίας αύξησης των λοιμώξεων από κορωνοϊό μπορεί να μην έχει περάσει ακόμη.Στη Σαγκάη, την πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας με 24 εκατομμύρια ανθρώπους, ο αριθμός των κρουσμάτων στην τελευταία αύξηση αυξήθηκε από 15 σε 432.

Η δημοτική αρχή κάλεσε τον κόσμο να μην φύγει εκτός αν χρειαστεί.

Ανέφερε ότι τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων θα διακοπούν από την Κυριακή.

«Όσοι έρχονται ή επιστρέφουν στη Σαγκάη πρέπει να έχουν αρνητική έκθεση δοκιμής νουκλεϊκού οξέος εντός 48 ωρών πριν από την άφιξή τους», ανέφερε μια ανακοίνωση της υπηρεσίας υγείας της πόλης.

Επίσης, την Κυριακή, ορισμένοι κάτοικοι του Cangzhou, νότια του Πεκίνου, κλήθηκαν να μείνουν στο σπίτι αφού αναφέρθηκαν εννέα κρούσματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Δεν ήταν σαφές πόσοι από τα 7,3 εκατομμύρια ανθρώπους του επηρεάστηκαν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες