Σάμος: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά – Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο εθελοντές - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2022

Σάμος: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά – Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο εθελοντές


Σε εξέλιξη είναι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Σάμο με τις επίγειες δυνάμεις να δίνουν μάχη όλη τη νύχτα για να περιορίσουν κατά το δυνατόν το μέτωπο.

Με το πρώτο φως της ημέρας, μάλιστα, ενδέχεται να απογειωθεί και ένα αεροσκάφος προκειμένου να βοηθήσει τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους στρατιώτες που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στο έδαφος.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, δύο εθελοντές τραυματίστηκαν ελαφρά και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Στην φωτιά στη Σάμο επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, από τον Πειραιά έφτασαν 14 πυροσβέστες με 7 επιπλέον οχήματα για ενίσχυση, συνδρομή παρέχουν 40 εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ ενώ το βράδυ της Τρίτης στο νησί έφτασαν ενισχύσεις από την Ικαρία και συγκεκριμένα έξι άτομα με δύο οχήματα από τον Σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι μετά την απόφαση της Πυροσβεστικής για την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων της Κοινότητας Βουρλιωτών αποφασίστηκε το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της περιοχής να μην λειτουργήσουν σήμερα, Τετάρτη (30/03), για την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες