Στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος στην ΕΕ - Πόσο θα κοστίσει; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαρτίου 25, 2022

Στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος στην ΕΕ - Πόσο θα κοστίσει;


Στον σχεδιασμό υλοποίησης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και στην χρηματοδότηση του έργου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθάρισε ότι για πρώτη φορά, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 427 εκατομμυρίων ευρώ.

Απαντώντας ο κ. Καραμανλής σε σχετική επίκαιρη ερώτηση για τον ΒΟΑΚ διαβεβαίωσε ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι πλήρως εξασφαλισμένη και εν μέρει θα γίνει από το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης.

«Είναι η πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια που μπορούμε να μιλήσουμε με συγκεκριμένα νούμερα για χρηματοδότηση. Είναι η πρώτη φορά –και γίνεται επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας- που τα πρώτα χρήματα που αφορούν την χρηματοδοτική συμβολή του ελληνικού δημοσίου θα έρθουν από ευρωπαϊκά κονδύλια. Για πρώτη φορά, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση, δηλαδή τη συμβολή τού δημοσίου για το έργο αυτό ύψους 427 εκατομμυρίων ευρώ. Επομένως, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου πολύ σύντομα αυτό το έργο το οποίο όντως ήταν ένα όνειρο πολλών δεκαετιών, μπαίνει σε μία πολύ συγκεκριμένη ρότα.»












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες