Μπορείς να εμπιστευθείς έναν τύπο σαν τον Ταγίπ Ερντογάν; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Μαρτίου 14, 2022

Μπορείς να εμπιστευθείς έναν τύπο σαν τον Ταγίπ Ερντογάν;


«Οι Τούρκοι δεν έχουν Ιστορία, έχουν μόνο ποινικό μητρώο». Η φράση ανήκει στον αείμνηστο καθηγητή Νεοκλή Σαρρή και περιγράφει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και λειτουργεί η ηγεσία των Τούρκων. Μπορεί κάποιος να εμπιστευθεί τον Ερντογάν; Θα αστειεύεστε βέβαια. Ο άνθρωπος έχει κάνει το ψέμα επιστήμη!

Εκτός από τα χαμόγελα τα γεύματα με τις μελιτζάνες τα ψάρια και τον χαλβά άπαντες γνωρίζουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι παντελώς αφερέγγυος. Αυτό το γνωρίζουν ακόμα και αυτοί που συναναστρέφονται μαζί του πολιτικά, όπως οι Αμερικανοί, οι Ρώσοι και οι Γερμανοί.

Ο άνθρωπος είναι case study. Κορόιδευε και τους Αμερικανούς και τους Ρώσους και έκανε συμφωνίες και με τους δυο. Έσυρε τη Μέρκελ σε ένα βρώμικο παιχνίδι απεξάρτησης από τη Δύση επειδή ο ίδιος ενδιαφερόταν για τον Ρωσικούς αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Χρησιμοποιεί επί σειρά ετών ανθρώπινες ψυχές ως όπλα στο μεταναστευτικό για να πιέζει για λεφτά και επιδοτήσεις. Τα ψέματά του θα μείνουν στην παγκόσμια Ιστορία.


Τι να πρωτοθυμηθώ; «Εμείς, ως Τουρκία, σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο». Κορυφαίες ατάκες. «Εμείς, ως Τουρκία, έχουμε νόμιμα δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο». Ο άνθρωπος έχει δώσει ρεσιτάλ απολαυστικών δηλώσεων: «Η τουρκική στάση στο προσφυγικό αποτελεί υπόδειγμα ανθρωπισμού – προτεραιότητά μας η ασφάλεια και η αξιοπρέπεια των Σύρων». Έχει πει και καλύτερα ψέματα όπως: «Εμείς, ως Τουρκία, έχουμε πολεμήσει και ματώσει ενάντια στο ISIS». «Οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία είναι τρομοκράτες, το ίδιο επικίνδυνοι με τους τζιχαντιστές». Αποκορύφωμα όλων η δήλωσή του «Η Τουρκία μπορεί να μην είναι η τέλεια δημοκρατία αλλά στην τελική… δεν υπάρχουν τέλειες δημοκρατίες».

Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι είναι άνθρωπος να τον εμπιστευθείς; Όχι μελιτζάνες, ούτε φασόλια μαυρομάτικα δεν θα έτρωγα μαζί του…










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες