9+1 πράγματα που πρέπει να έχω πάντα μέσα στο αυτοκίνητο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Απριλίου 14, 2022

9+1 πράγματα που πρέπει να έχω πάντα μέσα στο αυτοκίνητο


Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λέει η γνωστή παροιμία και στην περίπτωση του θέματός μας ταιριάζει απόλυτα. Και αυτό γιατί η σωστή οργάνωση του οδηγού θα βοηθήσει στο να αντιμετωπίσει μια έκτακτη ανάγκη που θα του προκύψει στο δρόμο.

Πέρα από τα αντικείμενα που μας υποχρεώνει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας να έχουμε στο αυτοκίνητό μας (τρίγωνο, πυροσβεστήρα, φαρμακείο και ανακλαστικό γιλέκο) και την ρεζέρβα με τα εργαλεία της, ένας προνοητικός οδηγός θα φροντίσει να έχει μαζί του και ορισμένα ακόμα πράγματα που θα του λύσουν τα χέρια σε μια δύσκολη στιγμή.

1. Λιπαντικό κινητήρα-παραφλού-υγρό φρένων-AdBlue
Φροντίστε να έχετε μαζί σας το μικρότερων διαστάσεων μπουκάλι που υπάρχει στην αγορά με τα ζωτικά υγρά του αυτοκινήτου σας. Εννοείται ότι πρέπει να είναι προδιαγραφών κατασκευαστή, ενώ σε περίπτωση που έχετε πετρελαιοκίνητο πάρτε και ένα μπουκαλάκι AdBlue.

2. Ασφάλειες-Λάμπες
Αγοράστε ανταλλακτικές ασφάλειες και λάμπες για ώρα ανάγκης. Μπορεί μια μικρή βλάβη σε μια ασφάλεια να σας ακινητοποιήσει, ενώ μια καμένη λάμπα υποβαθμίζει την ορατότητα και σε έλεγχο της τροχαίας θα κληθείτε να πληρώσετε πρόστιμο.

3. Καλώδια μπαταρίας
Τα “κροκοδειλάκια” δεν χρησιμοποιούνται συχνά, αλλά καλό είναι να έχετε ένα σετ για μια ώρα ανάγκης. Φανταστείτε να χρειαστείτε ρεύμα για να εκκινήσετε τον κινητήρα σας, να βρεθεί οδηγός να σας βοηθήσει και εσείς να μην έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό.

4. Φακός
Ένας αδιάβροχος φακός μετρίου μεγέθους θα φανεί χρήσιμος σε μία βλάβη ή έκτακτη ανάγκη κατά την διάρκεια της νύχτας. Τον χρειαζόμαστε για να μην καταναλώσουμε την μπαταρία του κινητού μας με τον υποδεέστερης έντασης φακό που διαθέτει.

5. Σφυρί εκτάκτου ανάγκης/κοπτικό ζώνης
Σε περίπτωση ατυχήματος που πρέπει να εγκαταλείψετε το ταχύτερο δυνατό το αυτοκίνητό σας, το συγκεκριμένο εργαλείο θα σας βοηθήσει να σπάσετε το τζάμι και να κόψετε την ζώνη ασφαλείας.

6. Χρήματα και νερό
Και τα δύο είναι είδη πρώτης ανάγκης για ευνόητους λόγους. Προς Θεού, όταν λέμε να έχετε λεφτά στο αυτοκίνητο δεν εννοούμε πολλά, αλλά σίγουρα εννοούμε μετρητά. Αρκούν 10 ευρώ ή ακόμα και ορισμένα ψιλά.

7. Κολλητική ταινία
Οι χρήσεις της κολλητικής ταινίας είναι άπειρες και έχουν “σώσει” πολλές δύσκολες καταστάσεις. Από την “συγκράτηση” μιας ρωγμής σε κάποιο τζάμι, μέχρι την “στήριξη” ενός σπασμένου εξωτερικού καθρέφτη.

8. Καλώδιο φόρτισης τηλεφώνου
Τα περισσότερα αυτοκίνητα της τελευταίας 10ετίας έχουν θύρες USB, οπότε η αγορά ενός επιπλέον καλωδίου για την φόρτιση του τηλεφώνου σας είναι μια καλή κίνηση.

9. Ιμάντας ρυμούλκησης
Με την θερινή περίοδο να διαρκεί στη χώρα μας πέντε μήνες, η κίνηση στις παραλίες είναι πιο συχνή και υπάρχει το ενδεχόμενο να κολλήσετε στην άμμο εάν ψάχνετε το ιδανικό και κοντινό σημείο στην παραλία. Ο ιμάντας και η βοήθεια από έναν περαστικό οδηγό, θα σας βγάλουν από την δύσκολη θέση. Στα 4x4 που λερώνουν τους τροχούς τους επιβάλλεται να υπάρχει ιμάντας ρυμούλκησης για ώρα ανάγκης.

10.Υαλοκαθαριστήρας
Ο επιπλέον υαλοκαθαριστήρας θα βοηθήσει να συνεχίσετε την διαδρομή ή το ταξίδι σας με ασφάλεια, αντικαθιστώντας επιτόπου αυτόν με την φθαρμένη λαστιχένια λεπίδα. Μην ξεχνάτε το καλό πεδίο ορατότητας δεν κουράζει τον οδηγό και ευνοεί την ασφάλεια των μετακινήσεων.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες