Κορωνοϊός: Το νέο περίεργο σύμπτωμα που σας προειδοποιεί ότι μάλλον κολλήσατε - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Απριλίου 23, 2022

Κορωνοϊός: Το νέο περίεργο σύμπτωμα που σας προειδοποιεί ότι μάλλον κολλήσατε


Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τους ειδικούς να μελετούν, μεταξύ άλλων, τα νέα συμπτώματα που αναφέρονται από ασθενείς.

Εκτός από τα αρχικά συμπτώματα της Covid, το νέο κυρίαρχο στέλεχος φαίνεται να προκαλεί και «ένα περίεργο σύμπτωμα», σύμφωνα με έναν ειδικό.

Εκτός από τον ξηρό βήχα, τον πυρετό και την απώλεια ή αλλαγή στη γεύση και την όσφρηση, η μετάλλαξη Όμικρον έχει επίσης συνδεθεί με διάφορα άλλα συμπτώματα που αναφέρθηκαν από ασθενείς θετικούς στο νέο στέλεχος ή από τους γιατρούς που τους παρακολουθούν.

Το «πολύ περίεργο σύμπτωμα» που σχετίζεται με την νέα μετάλλαξη είναι οι νυχτερινές εφιδρώσεις, σύμφωνα με τον ανώτερο ιατρικό ανταποκριτή του NBC News, Δρ Τζον Τόρες, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Today. Οι νυχτερινές εφιδρώσεις είναι μάλιστα τόσο έντονες που τα κλινοσκεπάσματα και τα ρούχα του ασθενή βρέχονται.

Αυτό το προειδοποιητικό σημάδι εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας και μπορεί να σηματοδοτεί τη μόλυνση από το Omicron. Μερικά άλλα νέα συμπτώματα της covid-19 που προέκυψαν από αναφορές από τη νότια Αφρική, όπου πιστεύεται ότι προήλθε η παραλλαγή, είναι:

Πόνος στο λαιμό
Ήπιοι μυϊκοί πόνοι
Μεγάλη κούραση
Ξηρός βήχας

Μερικά από αυτά τα σημάδια αναφέρθηκαν λεπτομερώς από τη Νοτιοαφρικανή γιατρό Angelique Coetzee, η οποία σήμανε πρώτη τον συναγερμό σχετικά με την Όμικρον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες