Επίδομα βενζίνης: Αίτηση μέσω Taxisnet - Ποια στοιχεία θα χρειαστείτε - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Απριλίου 12, 2022

Επίδομα βενζίνης: Αίτηση μέσω Taxisnet - Ποια στοιχεία θα χρειαστείτε


Τα επόμενα 24ωρα θα εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση για το επίδομα βενζίνης, τα κριτήρια, τους δικαιούχους αλλά και τη διαδικασία χορήγησης του κουπονιού. Αμέσως μετά, θα ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις.

Δικαιούχος για την επιδότηση καυσίμων είναι:

Κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν στην κατοχή τους όχημα, μοτοσικλέτα ή μοτοποδήλατο κατά πλήρη κυριότητα συγκυριότητα ή leasing το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε κυκλοφορία να είναι ασφαλισμένο και να μην έχει οφειλές για τέλη κυκλοφορίας.

Οι δύο επιλογές έκδοσης του κουπονιού
Το ποσό της επιδότησης θα κατατίθεται στους δικαιούχους με δύο τρόπους:

  • Σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό
  • Σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του δικαιούχου
Αίτηση μέσω TaxisNet για επίδομα βενζίνης
Σε λίγες μέρες, η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο gov.gr θα ανοίξει. Ο δικαιούχος θα αυθεντικοποιηθεί αρχικά με τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet, θα εισέρχεται στην εφαρμογή και θα αιτείται είτε την έκδοση του επιδόματος με τους δύο παραπάνω τρόπους.

Τα στοιχεία που θα πρέπει να υποβάλλετε στην αίτηση είναι:

Διεύθυνση e-mail
Αριθμός κινητού τηλεφώνου
Αριθμός προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Τα ποσά για βενζίνη και πετρέλαιο
Η οικονομική ενίσχυση για τα καύσιμα θα δοθεί ως εξής:

  • 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • 40 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Το «μπόνους» των 5 ευρώ για καύσιμα
Πέντε ευρώ παραπάνω θα έχουν όσοι εξαργυρώσουν το «κουπόνι» μέσω της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας που θα έχουν στο κινητό τους.

Ωστόσο, όσοι «κατεβάσουν» την κάρτα καυσίμων στο smartphone, θα έχουν μεν το μπόνους αλλά και ένα περιορισμό. Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα για το κουπόνι βενζίνης θα «καεί» εάν δεν χρησιμοποιηθεί έως και τις 31 Ιουλίου 2022.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες