Σάλος με οικογένεια που επέτρεψε σε 6χρονο παιδί να τρέξει ολόκληρο μαραθώνιο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαΐου 14, 2022

Σάλος με οικογένεια που επέτρεψε σε 6χρονο παιδί να τρέξει ολόκληρο μαραθώνιο


Ένα ζευγάρι που καταγράφει τις υπαίθριες δραστηριότητες και τα αθλητικά επιτεύγματα της οικογένειάς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρέθηκε πρόσφατα σε δύσκολη θέση επειδή ενθάρρυνε τον 6χρονο γιο τους να ολοκληρώσει μαραθώνιο αγώνα δρόμου.

Η Kami και ο Ben Crawford μοιράζονται συστηματικά τα αθλητικά κατορθώματα της οικογένειάς τους με τους δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές τους στο YouTube και το Instagram, αλλά η τελευταία τους πρόκληση προσέλκυσε περισσότερες επικρίσεις παρά επαίνους. Την περασμένη εβδομάδα, το ζευγάρι ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες ολόκληρης της οικογένειάς του να τρέχει στον μαραθώνιο Flying Pig στο Σινσινάτι. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι κακό σε αυτή τη φωτογραφία, εκτός από το γεγονός ότι ο μικρότερος γιος τους, ο Rainier, είναι μόλις 6 ετών και ο μαραθώνιος Flying Pig είναι ένας τεράστιος αγώνας 26,2 μιλίων. Το γεγονός ότι έπρεπε να τρέξει για 8 ώρες και 35 λεπτά για να τερματίσει τον αγώνα θεωρήθηκε από πολλούς ως κάτι λιγότερο από βασανιστήριο για το μικρό παιδί.

«Δεν ξέρω ποιος πρέπει να το ακούσει αυτό, αλλά ένα εξάχρονο παιδί δεν μπορεί να φανταστεί τι θα του κάνει σωματικά ένας μαραθώνιος», έγραψε στο Twitter η δύο φορές Ολυμπιονίκης και δρομέας μεγάλων αποστάσεων, Kara Goucher. «Ένα εξάχρονο παιδί δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει να αγκαλιάζεις τη δυστυχία. Ένα εξάχρονο που "παλεύει σωματικά" δεν αντιλαμβάνεται ότι έχει το δικαίωμα να σταματήσει και πρέπει να σταματήσει».

Ιατρικοί εμπειρογνώμονες εξήγησαν επίσης ότι το να αφήνεις παιδιά ηλικίας μόλις έξι ετών να αγωνίζονται σε πλήρεις μαραθώνιους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους, καθώς το σώμα τους δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, γεγονός που τα καθιστά ακατάλληλα για να αντιμετωπίσουν τόσο σημαντική σωματική καταπόνηση. Συμπτώματα όπως η ναυτία, ο εμετός ή η θερμοπληξία είναι επίσης ανησυχητικά, για να μην αναφέρουμε άλλες συνέπειες που μπορεί να μην είναι εμφανείς αυτή τη στιγμή.


Οι διοργανωτές του Flying Pig Marathon δέχθηκαν επίσης πυρά επειδή επέτρεψαν στον Rainier Crawford να συμμετάσχει στον αγώνα, παρά τον ηλικιακό περιορισμό του μαραθωνίου, ο οποίος συνήθως επιτρέπει τη συμμετοχή μόνο σε δρομείς 18 ετών και άνω. Οι διοργανωτές παραδέχθηκαν ότι γνώριζαν για τη συμμετοχή του 6χρονου και υποσχέθηκαν ότι ο ηλικιακός περιορισμός θα επιβάλλεται αυστηρά στο μέλλον.

Όσο για τους Kami και Ben Crawford, επέμειναν ότι επέτρεψαν στον Rainier να συμμετάσχει στον μαραθώνιο μαζί τους μόνο και μόνο επειδή τους παρακάλεσε να το κάνουν.

«Τον ρωτήσαμε πολλές φορές αν ήθελε να σταματήσει και ήταν ΠΟΛΥ ξεκάθαρο ότι η προτίμησή του ήταν να συνεχίσει», έγραψαν οι Crawford σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν είδαμε κανένα σημάδι θερμικής εξάντλησης ή αφυδάτωσης και τιμήσαμε το αίτημά του να συνεχίσει».


Η παραπάνω δήλωση αμφισβητείται από ορισμένους επικριτές των Crawford, καθώς σε μια άλλη ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψαν ότι ο εξάχρονος γιος τους «πάλευε σωματικά και ήθελε να κάνει διάλειμμα και να κάθεται κάθε τρία λεπτά».

«Μετά από 7 ώρες, φτάσαμε επιτέλους στο 20ο χιλιόμετρο και βρήκαμε μόνο ένα εγκαταλελειμμένο τραπέζι και άδεια κουτιά. Έκλαιγε και κινούμασταν αργά, οπότε του είπα ότι θα του αγόραζα δύο πατατάκια αν συνέχιζε να κινείται», αναφέρεται στην ανάρτηση. Ο Rainier πέρασε τη γραμμή του τερματισμού μετά από οκτώ ώρες και 35 λεπτά τρέξιμο.

«Το παιδί σταματά κάθε 3 λεπτά μετά από 20 μίλια, κλαίγοντας και συναισθηματικά ταλαιπωρημένο. Οι γονείς τον δωροδοκούν για να τερματίσει & θα πάρει Pringles», έγραψε στο Twitter ο μαραθωνοδρόμος Lee Troop. «Οι γονείς δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα στο να επιτρέψουν να συμβεί αυτό. Τα πάντα σε αυτό είναι λάθος!»

Παρά τις εκτεταμένες επικρίσεις, οι Crawford συνεχίζουν να υπερασπίζονται την απόφασή τους να επιτρέψουν στον μικρότερο γιο τους να συμμετάσχει στον Flying Pig Marathon.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες