Κι όμως τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία – Έτσι ξοδεύουν την περιουσία τους οι πλούσιοι στο Ντουμπάι - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαΐου 28, 2022

Κι όμως τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία – Έτσι ξοδεύουν την περιουσία τους οι πλούσιοι στο Ντουμπάι


Το Ντουμπάι είναι το επίκεντρο μιας πολυτελούς και εξωφρενικής ζωής.
Όταν πρόκειται για τις αποδράσεις των υπερβολικά πλούσιων που ανήκουν στην ελίτ του κόσμου, το Ντουμπάι είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς. Μέρη όπως η Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι ωχριούν μπροστά στην υπερβολική χλιδή του.
Ως μία από τις κύριες πόλεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), το Ντουμπάι φιλοξενεί μερικούς από τους πλουσιότερους κατοίκους του κόσμου λόγω του μονοπωλιακού αποθέματος πετρελαίου στη Μέση Ανατολή. Κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλητισμού και του Hollywood έχουν ιδιοκτησίες στο Ντουμπάι, όπως η Lindsay Lohan, οι David και Victoria Beckham και ο Giorgio Armani.
Όμως τι έλκει πλούσιες και διάσημες προσωπικότητες σε μια πόλη που βρίσκεται στην έρημο της Μέσης Ανατολής; Ίσως είναι μια απλή εικασία, αλλά μπορεί να παίζουν ρόλο οι μασίφ χρυσές λεκάνες τουαλέτας και η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική που κοσμεί το τοπίο. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους οι πλούσιοι ξοδεύουν τα χρήματά τους στο Ντουμπάι.

Πηγή: The Richest

6. Σε αγώνες με καμήλες και ρομπότ
AFP


Ένα παράξενο γεγονός στο οποίο ξοδεύουν τα χρήματά τους οι πλούσιοι στο Ντουμπάι είναι οι αγώνες καμηλών με μίνι ρομπότ. Από το 2002 τα παιδιά ως αναβάτες έχουν αποκλειστεί από το άθλημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για λόγους ασφαλείας. Οπότε για να συνεχίσουν τη διασκέδαση, άρχισαν να χρησιμοποιήσουν ρομπότ ως αναβάτες. Σε αντίθεση με τους αγώνες καμήλας στην Αυστραλία όπου χρησιμοποιούν πραγματικούς ανθρώπους, το Ντουμπάι χρησιμοποιεί μηχανικούς αναβάτες βάρους περίπου δύο κιλών ο καθένας, με ένα αυτόματο μηχανοκίνητο μαστίγιο που μαστιγώνει την καμήλα.


5. Σε χρυσό
AFP


Δεν είναι μυστικό πως οι πλούσιοι στο Ντουμπάι έχουν εμμονή με το γυαλιστερό κίτρινο μέταλλο που ονομάζουμε χρυσό. Από αυτοκίνητα βαμμένα με χρυσό και φτιαγμένες από μασίφ χρυσές λεκάνες τουαλέτας, ο χρυσός είναι το σύμβολο των δισεκατομμυριούχων. Έτσι, όταν βαρεθούν να μετρούν δεσμίδες μετρητών, μπορούν να κατευθυνθούν στο χρυσό μηχάνημα ATM και να αποσύρουν είτε χρυσά νομίσματα, ράβδους ή ακόμη και μενταγιόν. Ακούγεται δύσκολο να πιστέψει κανείς; Σύμφωνα με το The Travel, όχι μόνο οι χρήστες μπορούν να αποσύρουν χρυσά νομίσματα και ράβδους, αλλά και το ίδιο το ΑΤΜ είναι επίσης φτιαγμένο από χρυσό.


4. Σε εξωτικά ζώα
pixabay.com


Δεν είναι λίγοι οι δισεκατομμυριούχοι στο Ντουμπάι που έχουν υιοθετήσει εξωτικά ζώα ως εξημερωμένα κατοικίδια: από λιοντάρια και τίγρεις μέχρι αρκούδες και τσιτάχ. Ωστόσο, παρά την αγάπη τους για τα άγρια ζώα, το 2017 τα ΗΑΕ απαγόρευσαν τη διατήρηση τους ως κατοικίδια. Σύμφωνα με το BBC, οι ιδιοκτήτες που κρατούν αυτές τις μεγάλες γάτες ή άλλα εξωτικά ζώα ως κατοικίδια μπορούν να τιμωρηθούν με πρόστιμο έως και 50.000 ντιρχάμ (13.600 δολάρια ΗΠΑ) και να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και έξι μήνες. Ωστόσο αυτά τα ποσά είναι δεκάρες για έναν δισεκατομμυριούχο.


3. Σε μοναδικά και πολυτελή αυτοκίνητα
pixabay.com


Συχνά θαυμάζουμε τις συλλογές αυτοκινήτων των σούπερ σταρ όπως οι Floyd Mayweather, Snoop Dogg και Nicki Minaj. Όμως, ενώ τα οχήματα αυτά αξίζουν περισσότερο από ό,τι κερδίζουν πολλοί άνθρωποι σε μια ολόκληρη ζωή, δεν είναι τίποτα δίπλα σε μερικά από τα αυτοκίνητα που εμφανίζονται στο Ντουμπάι. Σίγουρα, υπάρχουν Lamborghini, Rolls Royces και Ferrari που κυκλοφορούν στους δρόμους, αλλά μερικά από αυτά τα σπορ οχήματα είναι εξαιρετικά εξωφρενικά, όπως μια ολόκληρη Mercedes Benz καλυμμένη με λευκό χρυσό ή ένα χρυσό SUV. Οι πλούσιοι του Ντουμπάι σίγουρα έχουν το «άγγιγμα του Μίδα».


2. Σε πολυτελή ξενοδοχεία
pixabay.com


Αν υπάρχει κάτι που κάνει το Ντουμπάι hot spot για τους ταξιδιώτες, εκτός από τα γραφικά τοπία και την πολυτελή ζωή του, είναι τα πολυτελή ξενοδοχεία με τη μοναδική αρχιτεκτονική τους. Οι τιμές ανά διανυκτέρευση ποικίλλουν: ξεκινώντας από 55 δολάρια τη βραδιά, όπως στο Millennium Airport Hotel, μέχρι και 466 δολάρια τη βραδιά, όπως στο Atlantis, the Palm. Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Atlantis είναι τόσο ακριβό είναι επειδή διαθέτει υποβρύχια δωμάτια. Διάσημοι όπως η Khloe Kardashian, ο Robert De Niro, η Naomi Campbell και ο Michael Jordan έχουν μείνει στις σουίτες τους συγκεκριμένου ξενοδοχείου.


1. Στο μεγαλύτερο εσωτερικό πάρκο ψυχαγωγίας του κόσμου
pixabay.com


Το Ντουμπάι μπορεί να καυχηθεί ότι έχει το μεγαλύτερο εσωτερικό πάρκο ψυχαγωγίας στον κόσμο. Ονομάζεται IMG Worlds of Adventure, εκτείνεται σε μια περιφέρεια 28 γηπέδων ποδοσφαίρου και φέρει ένα από τα ταχύτερα και ψηλότερα τρενάκια στα ΗΑΕ. Το πάρκο αποτελείται από τέσσερις ζώνες, οι οποίες περιλαμβάνουν τη ζώνη χαρακτήρων της Marvel και τη ζώνη Cartoon Network. Οι άλλες ζώνες περιλαμβάνουν συνολικά 28 χώρους εστίασης, 25 καταστήματα λιανικής και 21 άλλες διαδρομές και αξιοθέατα. Tο κόστος κατασκευής του πάρκου ανήλθε στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.


fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες