Αγνοείται άνδρας στη Δίρφυ - Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί στη λεωφόρο Σταμάτας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαΐου 19, 2022

Αγνοείται άνδρας στη Δίρφυ - Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί στη λεωφόρο Σταμάτας


Σε εξέλιξη η επιχείρηση για τον εντοπισμό άνδρα στη Δίρφυ - Ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική - Πέντε ακινητοποιημένα οχήματα στη λεωφόρο Σταμάτας και 10 κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αττική.

Ολονύχτιες είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό άνδρα στην περιοχή Λειρί στην Δίρφυ Ευβοίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στη Δίρφυ κι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν.

Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που βρήκαν το όχημά του και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο αλλά δεν έχουν μπορέσει ακόμη να εντοπίσουν τον ίδιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στην επιχείρηση συμμετέχουν 16 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ συνδρομή παρέχουν ο ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές και η ΕΛΑΣ.


Προβλήματα στην Αττική
Η σφοδρή κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά 10 κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αττική και επτά για κοπή δέντρων ενώ προχώρησε και στον απεγκλωβισμό πέντε οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη Λεωφόρο Σταμάτας στο ύψος της 25ης Μαρτίου είχαν ακινητοποιηθεί πέντε οχήματα λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο βοήθησαν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους, ενώ στο σημείο παραμένει ένα όχημα σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει.

Σχετικά με τις κλήσεις για άντληση υδάτων και για κοπές δέντρων αυτές έγιναν από τις περιοχές Μοσχάτο, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη, Διόνυσο, Αγία Παρασκευή και Χαϊδάρι. Ακόμη η Πυροσβεστική δέχτηκε και τρεις κλήσεις για άντληση υδάτων από τον δήμο Ωρωπού.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες