Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναφορές για νέο πλήγμα σε ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαΐου 06, 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναφορές για νέο πλήγμα σε ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

 

Russian Defense Ministry Press Service (Φωτ. αρχείου)

Η φρεγάτα Admiral Makarov του ρωσικού Στόλου, φέρεται να έχει χτυπηθεί από ουκρανικό πύραυλο ανοιχτά της Οδησσού, στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι πληροφορίες, για την ώρα ανεπιβεβαίωτες, αναφέρουν ότι η φρεγάτα δέχθηκε χτύπημα από αντιπλοϊκό πύραυλο τύπου Neptune, που είχε χρησιμοποιηθεί κατά του ρωσικού καταδρομικού Moskva που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση της επίθεσης από τις Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ή τη Ρωσική Ομοσπονδία.Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Νμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι δεν έχει «καμία πληροφορία» σχετικά με τα αναφερόμενα χτυπήματα κατά του ρωσικού πολεμικού πλοίου.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι υπήρχαν περίπου 20 πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα μετά τη βύθιση του Moskva. Αν και η Ρωσία δεν μπόρεσε να αντικαταστήσει το Moskva καθώς τα στενά του Βοσπόρου ήταν κλειστά για στρατιωτικά πλοία, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας διατήρησε την ικανότητα να χτυπά ουκρανικούς στόχους, ανέφερε το βρετανικό ΥΠΕΞ.
Η φρεγάτα Admiral Makarov εντάχθηκε στο ρωσικό ναυτικό το 2017 και είναι το τρίτο, πιο σύγχρονο πλοίο της κατηγορίας του, σύμφωνα με το αμερικανικό Forbes.

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες