New York Times: Το ενημερωτικό δελτίο αναλύει το καταστροφικό κλείσιμο των σχολείων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαΐου 07, 2022

New York Times: Το ενημερωτικό δελτίο αναλύει το καταστροφικό κλείσιμο των σχολείων


New York Times: Το ενημερωτικό δελτίο των NY Times αναλύει το καταστροφικό κλείσιμο των σχολείων: “Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν αποτυχία Τα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν.Πολλά από αυτά τα προβλήματα μπορούσαν να αποφευχθούν;” .Το περιττό κλείσιμο των σχολείων λόγω COVID ήταν «καταστροφικό»: Ένα ενημερωτικό δελτίο των New York Times ανέλυσε τις αρνητικές επιπτώσεις του κλεισίματος των σχολείων την Πέμπτη και επιβεβαίωσε αυτό που πολλοί πίστευαν ότι ήταν αλήθεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας: “Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν μια αποτυχία”.
Ο David Leonhardt των New York Times περιέγραψε τη μαθησιακή απώλεια που βίωσαν οι μαθητές που έμειναν σπίτι για εξ αποστάσεως μάθηση το 2020 και το 2021.

«Κατά μέσο όρο, έχασαν το ισοδύναμο περίπου 50 τοις εκατό της μαθηματικής εκμάθησης ενός τυπικού σχολικού έτους κατά τη διάρκεια της διετίας της μελέτης. », έγραψε.

Σημείωσε ότι η διατήρηση των σχολείων κλειστών καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας επιδείνωσε πολύ την «οικονομική και φυλετική ανισότητα στη μάθηση».

«Οι φοιτητές χαμηλού εισοδήματος, καθώς και οι μαύροι και οι Λατίνοι φοιτητές, έπεσαν πιο πίσω τα τελευταία δύο χρόνια, σε σχέση με φοιτητές υψηλού εισοδήματος, λευκούς ή Ασιάτες», ανέφερε το ενημερωτικό δελτίο. “Ήταν πολλά από αυτά τα προβλήματα που μπορούσαν να αποφευχθούν; Τα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν”, έγραψε ο Leonhardt, προσθέτοντας ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έκανε περισσότερο κακό παρά καλό.

«Πολλοί διευθυντές σχολείων πιθανότατα θα μπορούσαν να έχουν αναγνωρίσει τόσα πολλά μέχρι το φθινόπωρο του 2020».

Δυστυχώς, πολλοί αριστεροί αξιωματούχοι φάνηκε να αλλάζουν πορεία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση μόνο μετά το ξέσπασμα της Omicron τον χειμώνα 2021-22.Ο συγγραφέας του περιοδικού New York Jonathan Chait έγραψε τον Ιανουάριο ότι η προοδευτική αριστερά πιθανότατα είχε αρχίσει να παρατηρεί ότι το κλείσιμο των σχολείων καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας ήταν ένα «καταστροφικό λάθος».

«Πολλοί φιλελεύθεροι παραπονιούνται ότι οι πρόσφατες συζητήσεις σχετικά με το βραχυπρόθεσμο κλείσιμο δημιουργούν μια υστερική υπερβολική αντίδραση από ανθρώπους που εξακολουθούν να είναι θυμωμένοι για το κλείσιμο των σχολείων 2020-21», έγραψε ο Τσέιτ. «Ίσως ένα πρώτο βήμα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης ότι δεν σκοπεύουμε να επαναλάβουμε ένα καταστροφικό λάθος είναι να παραδεχτούμε το λάθος εξαρχής».Ο Randi Weingarten, πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ATF), επικρίθηκε την Τετάρτη για έλλειψη αυτογνωσίας σχετικά με τα συνδικάτα εκπαιδευτικών και τον ρόλο τους στο να κρατούν τα σχολεία κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Weingarten, ο οποίος άσκησε πιέσεις για χρόνια για να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων, είπε αυτή την εβδομάδα: «Τα παιδιά μας βρίσκονται σε κρίση… για δύο χρόνια αναστάτωσης, δύο χρόνια κοιτάζοντας τις οθόνες, δύο χρόνια που δεν έχουν μια κανονική ρουτίνα και ρυθμό , η αποκατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη».

Ένα άρθρο του 2020 των New York Times παραδέχτηκε ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε «δίκιο» σχετικά με το ότι τα σχολεία ήταν ανοιχτά. «Μερικά πράγματα είναι αληθινά παρόλο που τα λέει ο Πρόεδρος Τραμπ», έγραψε τότε ο Νίκολας Κριστόφ.

«Ο Τραμπ απαιτεί εδώ και μήνες να ανοίξουν ξανά τα σχολεία και σε αυτό φαίνεται να έχει σε μεγάλο βαθμό δίκιο. Τα σχολεία, ειδικά τα δημοτικά, δεν φαίνεται να ήταν σημαντικές πηγές μετάδοσης του κορωνοϊού και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποδεικνύεται καταστροφική για πολλά παιδιά με χαμηλό εισόδημα».

Ωστόσο, η Ένωση Δασκάλων του Σικάγο αψήφησε την εντολή της πόλης της να επιστρέψει στην αυτοπροσώπως διδασκαλία στις αρχές Ιανουαρίου 2022, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων Omicron, η οποία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, ακόμη και από φιλελεύθερους. Ακόμη και η Δήμαρχος Λόρι Λάιτφουτ βγήκε κατά του συνδικάτου και απείλησε να παρακρατήσει τους μισθούς των δασκάλων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες