Η πιο γόνιμη γυναίκα του κόσμου ζει στην Ουγκάντα, έχει 44 παιδιά και θέλει κι άλλα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2022

Η πιο γόνιμη γυναίκα του κόσμου ζει στην Ουγκάντα, έχει 44 παιδιά και θέλει κι άλλα

YOUTUBE (DISCOVER WITH RUHI CENET)

Η Mariam Nabatanzi είναι 41 χρόνων. Από τα 37 της έχει 44 παιδιά. Με τον ίδιο άνδρα. Που πούλησε το σπίτι, πήρε όλα τα χρήματα και εξαφανίστηκε.
Μια από τις φράσεις που κυκλοφορούν παγκοσμίως και αφορούν την ανατροφή ενός παιδιού, είναι ότι χρειάζεται ένα χωριό για να γίνει η δουλειά.

Η Mariam Nabatanzi γέννησε ένα χωριό και λέει πως θέλει να αποκτήσει ακόμα περισσότερα παιδιά “αν γνωρίσω έναν καλό άνδρα, γιατί το να φέρνεις παιδιά στον κόσμο είναι ευλογία από το Θεό”.
Η 41χρονη ζει σε χωριό της Ουγκάντα, 50 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα Καμπάλα. Είναι μητέρα 44 παιδιών.

Έχει γεννήσειπέντε φορές δίδυμα ('έχασε' ένα ζεύγος που θα ήταν το έκτο)
πέντε φορές τρίδυμα,
πέντε φορές τετράδυμα και
μια φορά ένα παιδί.

Στην πρώτη γέννα (ήταν τρίδυμα) ήταν 13 και στην τελευταία 37. Τα περισσότερα ονόματα των παιδιών, τα 'δανείστηκε' από δημοφιλή σίριαλ. "Ως μάνα τα θυμάμαι όλα. Μπορώ να καταλάβω και αν λείπει κάποιος" βεβαιώνει.

Δυο από τα παιδιά της πέθαναν, όταν τα πήρε σπίτι της η ετεροθαλής αδελφή της ("δεν είχα χρήματα να κινηθώ νομικά εναντίον της"), ένα από πρόβλημα στην καρδιά και ένα από μαλάρια.

Εξήγησε πως η γονιμότητα μάλλον 'έτρεχε' στο DNA της, καθώς ο παππούς της είχε αποκτήσει 255 παιδιά και ο πατέρας της 52. “Εγώ ήμουν η μόνη της οικογένειας που απέκτησε τόσα πολλά παιδιά, με τον ίδιο σύντροφο”, ο οποίος την εγκατέλειψε.

Λέει πως από όταν θυμάται τον εαυτό της, δεν θυμάται ποτέ να απήλαυσε αυτό που λέγεται ζωή.

Η οικογένεια της ήταν οκταμελής και ζούσε σε συνθήκες εξαιρετικής φτώχειας. Η Mariam ήταν το τελευταίο παιδί. Όταν ήταν 3 χρόνων, η μητέρα της εγκατέλειψε το σπίτι.

Λίγες ημέρες μετά, ο πατέρας της εμφάνισε μια άλλη γυναίκα για μητριά -η οποία κακοποιούσε όλα τα παιδιά, έβαζε σπασμένα γυαλιά στο φαγητό τους και έτσι σκότωσε τα πέντε αγόρια.

Η Mariam ήταν η μόνη που επιβίωσε "από τύχη”. Θυμάται ότι μικρή ήθελε να αποκτήσει μόνο (;) επτά παιδιά και να τους δώσει τα ονόματα των νεκρών αδελφών της, το δικό της και του συζύγου της.

Έφτασε σε αυτόν τον αριθμό, έπειτα από δυο γέννες. Zήτησε απο το γυναικολόγο να 'κλειδώσει' το σύστημα. “Ό,τι όμως, και αν δοκίμασα, δεν είχε αποτέλεσμα. Αν έπαιρνα πιο δραστικά μέτρα, υπήρχε ο κίνδυνος να πεθάνω”.

Δεν σας είπαμε όμως, ποιος ήταν ο πατέρας των παιδιών.

Όταν έγινε 12 χρόνων, ο πατέρας της την πούλησε σε έναν 57χρονο άνδρα -που είχε άλλες τέσσερις συζύγους. Η Mariam έγινε η πέμπτη. Η κακοποίηση της συνεχίστηκε, εκείνη προσπάθησε να γλιτώσει, αλλά ο πατέρας της την γύρισε πίσω "αφού δεν μπορούσε να επιστρέψει το ποσό που είχε πάρει".

Σαράντα τρία παιδιά αργότερα (και ενώ η τότε 37χρονη κυοφορούσε το 44ο παιδί της), ο σύζυγος της -που απαιτούσε από τη Mariam να πλένει και να μαγειρεύει για τις ερωμένες του, με τη μητριά της να είναι στη λίστα-πούλησε το σπίτι στο οποίο ζούσαν, πήρε όλα τα λεφτά και εξαφανίστηκε.

Η Mariam βρήκε καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιά της, όπου συνέχισε να μένει μετά το θάνατο της προγόνου της, πληρώνοντας ένα συμβολικό ποσό στους συγγενείς της. Προφανώς μαζί της είναι πάντα τα παιδιά της. "Σκέφτηκα να φύγω, αλλά δεν μπορούσα να αντέξω τη σκέψη πως θα μείνουν μόνα".

Υπάρχει καθημερινό, συγκεκριμένο πρόγραμμα για όλες τις δουλειές και για όλα τα παιδιά που ζουν σαν σε κατασκήνωση -σε δωμάτια αγοριών και κοριτσιών.

Το φαγητό είναι ένα θέμα, καθώς χρειάζονται τεράστιες ποσότητες. Μετέχουν όλοι στη διαδικασία. Μετά το βραδινό τα παιδιά διαβάζουν για το σχολείο. Έπειτα πέφτουν για ύπνο, με τη Mariam να ελέγχει αν όλα είναι στα κρεβάτια τους.

Πριν ξημερώσει, όλα τα παιδιά ξυπνούν και πιάνουν δουλειά. Κάποια καθαρίζουν, άλλα αρχίζουν τις προετοιμασίες για το φαγητό και άλλα πηγαίνουν να φέρουν καθαρό νερό. Όσα πηγαίνουν στο σχολείο, ξεκινούν αυτήν τη διαδρομή.

Όλα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν κάθε μέρα -και το κάνουν-, γιατί τη σέβονται απεριόριστα που τα μεγαλώνει μόνη της. Οι δάσκαλοι των παιδιών εξηγούν πως κάτι έχει κάνει σωστά η Mariam, από την στιγμή που τα παιδιά της είναι πειθαρχημένα και έχουν μάθει να σέβονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες