Η Πρόεδρος, τα Rafale και τα αόρατα υποβρύχια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2022

Η Πρόεδρος, τα Rafale και τα αόρατα υποβρύχια


Με τα «γεράκια» της 332 Μοίρας των #Rafale αναμένεται να βρεθεί σήμερα στην Τανάγρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε μια ημέρα που θα είναι αφιερωμένη στα Rafale. Και τούτο γιατί τα ελληνικά Rafale μετά την επιθεώρηση που θα κάνει σε αυτά η Πρόεδρος θα απογειωθούν από την Τανάγρα για να συναντήσουν τα γαλλικά Rafale, τα οποία θα έχουν απονηωθεί από το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ για μια θεματική άσκηση- συνεκπαίδευσης στο FIR Αθηνών. 

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι το αεροπλανοφόρο, η ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου, δεν θα βρίσκεται καν στα εθνικά χωρικά ύδατα, αλλά κάπου εκεί κοντά στην Σαρδηνία και τα γαλλικά Rafale θα έρθουν στην Ελλάδα από την Σαρδηνία. Και ξέρετε τι άλλο θα κάνουν. Θα… βομβαρδίσουν! Ναι δεν διαβάσατε λάθος, θα ρίξουν τις βόμβες τους σε άσκηση στο Πεδίο Βολής «Καράβια» στο Μυρτώο πέλαγος.

Συνταγματικώς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας άρχει των Ενόπλων Δυνάμεων. Ίσως να προσέξατε ότι επισκέπτεται συχνά παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων όταν οι Σχολές αυτές επιδίδουν ξίφη σε νέους αξιωματικούς, ή μονάδες όταν αυτές τιμούν τον άγιο ή αρχάγγελο προστάτη τους. 

Προσφάτως ήταν παρούσα στην γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων (21 Νοεμβρίου). Σήμερα όμως θα βρίσκεται, όπως διαβάσατε παραπάνω, με τους Ίκαρους των Rafale σε μια ξενάγηση που θα της κάνει ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Στις 3 Δεκεμβρίου η Πρόεδρος θα επισκεφθεί ένα υποβρύχιο. Δεν ξέρω εάν σκοπεύει να καταδυθεί με αυτό, αλλά γνωρίζω ότι η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού θα την ξεναγήσει σε ένα από τα «αόρατα» υποβρύχια, τύπου Παπανικολής, από αυτά που είχαν πρωταγωνιστήσει στην κρίση του Oruc Reis.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες