Δραματικές ώρες σε Τουρκία, Συρία μετά τα 7,7R - Πλησιάζουν τους 200 οι νεκροί - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2023

Δραματικές ώρες σε Τουρκία, Συρία μετά τα 7,7R - Πλησιάζουν τους 200 οι νεκροί


Δραματικές ώρες σε Τουρκία και Συρία μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/2) με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στην περιφέρεια Παζάρτζικ, στην επαρχία Καχρανμαρμαράς (νοτιοανατολικά), περίπου 60 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία σε ευθεία γραμμή.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των τουρκικών αρχών ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό έχει ανέβει στους 76 στις περιοχές Καχραμανμαράς, Γκαζιαντέπ, Σανλιούρφα, Ντιγιάρμπακιρ, Άδανα, Αντιγιαμάν και Μαλάτια ενώ ο αριθμός των τραυματιών έχει ανέλθει στους 440 στις ίδιες περιοχές.

Όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ έχουν καταγραφεί 42 μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να είναι της τάξης των 6,6 Ρίχτερ.

Δεδομένου ότι οι ζημιές στα κτήρια είναι μεγάλες οι αρχές ανακοίνωσαν ότι όσοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά τον ισχυρό σεισμό, θα μπορούν να φιλοξενηθούν σε τζαμιά.

Το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS) ανέφερε πως η σεισμική δόνηση καταγράφτηκε στις 04:17 (τοπική ώρα· 03:17 ώρα Ελλάδας) και υπολόγισε πως το εστιακό βάθος ήταν 17,9 χιλιόμετρα.

Ο σημερινός σεισμός είναι ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί στην Τουρκία έπειτα από αυτόν της 17ης Αυγούστου 1999, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 17.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων περίπου χιλίων κατοίκων της Κωνσταντινούπολης.

Ο σεισμός και οι αρκετές μετασεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν έγιναν αισθητές ως τον Λίβανο, τη Συρία και την Κύπρο, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο κύριος σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, κράτησε σχεδόν ένα λεπτό, σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες