Θέσε τον κανόνα των 3 λεπτών για υγιή σχέση με τα παιδιά σου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023

Θέσε τον κανόνα των 3 λεπτών για υγιή σχέση με τα παιδιά σου


Μέσα στην πίεση της καθημερινότητας της δουλειάς και του συνεχούς τρεξίματος πρέπει να κλέψουμε έστω 3 λεπτά. Τα λεπτά της έμπρακτης αγάπης και του αμείωτου ενδιαφέροντος για να δείξουμε την αγάπη, και την κατανόηση στα παιδιά μας.

Επιβάλλεται να αφιερώσουμε ποιοτικό χρόνο στα παιδιά, δείχνοντας την παρουσία μας και την συνεχή στήριξή μας σε ότι κι αν έχουν να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους.

Πώς θα εφαρμόσετε τον κανόνα σύμφωνα με την ψυχολόγο Nataliya Sirotich:

Καλό θα ήταν ο κανόνας να τεθεί σε εφαρμογή μόλις πάρετε το παιδί σας από τον παιδικό σταθμό, ή όταν το δείτε κατά τη διάρκεια της μέρας. Τα παιδιά τείνουν να θυμούνται περισσότερα πράγματα τα πρώτα λεπτά της συνάντησής σας. Αν δεν το κάνετε αμέσως, τα παιδιά ίσως ξεχάσουν σημαντικές πληροφορίες ή δεν θα είναι τόσο σημαντικές γι’ αυτούς αργότερα. Το αποτέλεσμα είναι να μην τις μάθετε ποτέ.

Βρεθείτε στο ίδιο επίπεδο ορατότητας με αυτά, έτσι δημιουργείτε σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ σας. Ρωτήστε πώς πέρασε την μέρα του, με ποιούς έκανε παρέα, αν έμαθε κάτι καινούριο. Δείξτε του ότι η προσοχή σας είναι στραμμένη πάνω του. Τρία λεπτά αποκλειστικότητας είναι αρκετά για να σας πει τα πάντα και να βάλετε γερά θεμέλια στην σχέση σας.

Για να είστε παρόντες στην ζωή του παιδιού σας, μάθετε να ακούτε το παιδί σας από την παιδική του ηλικία. Έτσι θα μάθει να σας εμπιστεύεται και να βασίζεται πάνω σας, γιατί εσείς του το μάθατε!

Κάθε φορά κάντε την μοναδική και ξεχωριστή. Εσείς σίγουρα δεν θα το θυμάστε, αλλά στη μνήμη του παιδιού σας θα μείνει ανεξίτηλο!

Εξυπακούεται πώς δεν πρέπει να περάσετε με το παιδί σας μόνο 3 λεπτά. Αν δεν έχετε την άνεση του χρόνου, μόλις το δείτε μέσα στην μέρα κάντε αυτά τα 3 λεπτά να αξίζουν. Για το παιδί σας είναι πολύ περισσότερο από 3 λεπτά.



Κι αν ακόμη έχετε περισσότερο χρόνο για να ασχοληθείτε μαζί του, κάντε πράγματα που αρέσουν και στους δύο. Ακούστε με ενδιαφέρον ό,τι έχει να σας πει και μην επιδεικνύετε ποτέ ψεύτικο ενθουσιασμό. Τα παιδιά καταλαβαίνουν τα πάντα ακόμα κι αν δεν το δείχνουν!

Και κάτι τελευταίο! Θυμηθείτε:

“Αντί να θέλετε τέλεια παιδιά, να επιθυμείτε ευτυχισμένα παιδιά.

Αντί να έχετε υπερβολικές απαιτήσεις, ανακαλύψτε τα ταλέντα των παιδιών σας.

Αντί να φωνάζετε, εξηγήστε τους πού κάνουν λάθος.

Αντί να τους διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα, κάνετε την πραγματικότητα διασκέδαση.

Αντί να απαγορεύετε, προσφέρετε λύσεις!”

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες