Άγχος: 7 τρόποι για να το νικήσετε - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023

Άγχος: 7 τρόποι για να το νικήσετε


Το άγχος μας κυριεύει καθημερινά. Υποχρεώσεις, δυσκολίες, δυσάρεστες ειδήσεις… Υπάρχουν όμως τρόποι να το αντιμετωπίσουμε.
7 τρόποι να αντιμετωπίσουμε το άγχος
1. Πρώτα η παραδοχή

Οι φράσεις «καλά είμαι» και «δεν έχω τίποτα» όταν έχεις κρίση άγχους δε σε βοηθάνε. Ούτε βοηθούν τους γύρω σου να σε βοηθήσουν. Κάνε το πρώτο βήμα και παραδέξου ότι έχεις θέμα με το άγχος!
2. Ζήσε στο τώρα κι όχι στο αύριο

Το ρητό «άδραξε τη μέρα» δεν είναι τυχαίο. Αυτές οι εκατοντάδες υποθέσεις που κάνεις καθημερινά για το τι μπορεί να πάει στραβά δε βγάζουν πουθενά. Κοίτα να είσαι καλά σήμερα, γιατί αύριο ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.
3. Αμφιβολία mode on

Όχι μην αμφιβάλλεις συνέχεια ότι τα πράγματα μπορούν να μπουν στον ίσιο δρόμο! Να αμφιβάλλεις με τον εαυτό σου όταν πιστεύεις ότι έρχεται κάποια καταστροφή που μόνο εσύ από όλους γύρω σου τη βλέπεις στον ορίζοντα.


4. Ανάσες

Ναι, τόσο απλά. Όταν νιώθεις να πνίγεσαι κάνε ένα μικρό διάλειμμα και φρόντισε να πάρεις βαθιές και ήρεμες ανάσες. Καμιά φορά τα πιο απλά πράγματα στη ζωή είναι και τα πιο σημαντικά.
5. Ερωτήσεις εσωτερικής καύσης

Σε συνέχεια του 3ου όταν κάνεις κάποια αγχωτική σκέψη, αμέσως φρόντιζε να την αμφισβητείς λογικά με μια ερώτηση. Δηλαδή στο υπερβολικό «μήπως τρακάρει ο συρμός του μετρό» αντί για «ναι» φρόντιζε να ρωτάς «πότε έχει γίνει για να γίνει τώρα αυτό»;
6. Κομπλιμέντα στον εαυτό σου

Σκέψου καλά πράγματα για τον εαυτό σου. Ένα απλό «καλά τα πας σήμερα», «συνέχισε δυναμικά» βοηθούν. Όπως δηλαδή κάνεις όταν έχεις καλή απόδοση στο γυμναστήριο.
7. Ωραίες εικόνες

Φέρε στο μυαλό σου όμορφες εικόνες με διακοπές με φίλους ή με το κορίτσι, μια παραλία που λάτρεψες, ένα μέρος που αγαπάς, το γκολ της ομάδας σου. Ωραίες εικόνες που σε χαλαρώνουν και σκοτώνουν το άγχος σου. Πριν σε προλάβει εκείνο.tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες