Υπολογίζεται διεθνώς πως το 17% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων, τελικά καταλήγει στα σκουπίδια. Όσο κι αν η εντύπωση που δημιουργείται είναι πως στις πλούσιες χώρες του κόσμου, ο υπερκαταναλωτισμός οδηγεί σε σπατάλες, είναι ενδιαφέρον να δούμε πως αυτή είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος.
Στις χώρες του Αναπτυσσόμενου Κόσμου καταγράφονται πολύ υψηλά σπατάλης τροφίμων, κυρίως λόγω έλλειψης υποδομών. Ταυτόχρονα, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού υποφέρει από την πείνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου