Διατροφή: Ποιές τροφές δεν πρέπει να τρώμε μαζί - AgioiTheodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Νοεμβρίου 04, 2023

Διατροφή: Ποιές τροφές δεν πρέπει να τρώμε μαζί


Η διατροφή δεν έχει να κάνει μόνο με την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε. Μεγάλη σημασία για την λειτουργία του οργανισμού μας έχει και ο συνδυασμός των τροφών. Υπάρχουν τροφές που καλό θα ήταν να μην μπλέκουμε μαζί. Συχνά, ο συνδυασμός τροφών με διαφορετικές υφές και γεύσεις μπορεί να προκαλέσουν πεπτικά προβλήματα.
Τροφές που δεν πρεπει να μπλέκουμε μαζί
Μπανάνα με γάλα
Μπορεί αυτός ο συνδυασμός φαίνεται πολύ υγιεινός, αλλά τα δύο αυτά γεύματα είναι βαριά και δεν πρέπει να λαμβάνονται μαζί. Η πέψη τόσο της μπανάνας όσο και του γάλακτος είναι δύσκολη και μπορεί ακόμη και να επιβραδύνει τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Επίσης, οι μπανάνες γίνονται ξινές κατά τη διάσπαση και τοξικές όταν αναμειγνύονται με γάλα. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να προκύψουν κάποια προβλήματα όπως εξανθήματα, βήχας, κρυολόγημα και αλλεργία.
Τυρί με φασόλια
Το τυρί είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν πλούσιο σε πρωτεΐνες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν το τυρί συνδυαστεί με τα φασόλια οδηγούν σε φούσκωμα και αποδυναμώνουν τη διαδικασία της πέψης, επειδή και τα δύο είναι βαριά στην πέψη. Όταν φτάσουν στο παχύ έντερο, τότε η εφίδρωση, η ούρηση και η κίνηση των κοπράνων μολύνεται και επιβραδύνεται.
Πίτσα με αναψυκτικό
Η πίτσα με το αναψυκτικό είναι ο αγαπημένος συνδυασμός όλων. Όμως, είναι όξινος. Η πίτσα είναι πλούσια τόσο σε πρωτεΐνες όσο και σε υδατάνθρακες. Χρησιμοποιεί λοιπόν μεγάλο μέρος της ενέργειας του σώματος κατά τη διαδικασία της πέψης. Από την άλλη, η κατανάλωση ανθρακικού επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης. Αυτό τελικά οδηγεί σε προβλήματα που σχετίζονται με το στομάχι.
Γιαούρτι και φρούτα
Ο συνδυασμός γιαουρτιού με φρούτα δεν είναι καλή ιδέα, επειδή το στομάχι χωνεύει το γιαούρτι με πολύ διαφορετικό ρυθμό. Το γιαούρτι έχει πολλά βακτήρια που δρουν στη ζάχαρη των φρούτων. Από την άλλη, τα οξέα στα φρούτα θα επηρεάσουν την πέψη του γιαουρτιού. Παρόλο που ο συνδυασμός μπορεί να έχει καλή γεύση, καλό είναι να απολαμβάνεις κάθε τροφή ξεχωριστά. Η ταυτόχρονη λήψη αυτών των τροφών μπορεί να οδηγήσει σε βήχα, κρυολόγημα και δερματικές αλλεργίες.
Αυγά με κρέας
Πρόκειται για μια «βόμβα» πρωτεΐνης. Αυτό ακριβώς είναι που δημιουργεί το πρόβλημα. Η μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη χρειάζεται και μεγάλο χρόνο πέψης που μπορεί να δημιουργήσει στομαχικά προβλήματα.
Πατάτες με κρέας
Αν και είναι πολύ νόστιμος συνδυασμός καλό είναι να μην τον επιλέγεις. Οι πατάτες είναι πλούσιες σε άμυλο, το οποίο απαιτεί πολλά αλκαλικά πεπτικά υγρά. Από την άλλη πλευρά, το κρέας απαιτεί πολλά όξινα πεπτικά υγρά. Μετά την κατανάλωση των δύο, κολλάνε στο στομάχι και έτσι φέρνουν κάποιες γαστρεντερικές διαταραχές, όπως καούρες, αέρια, ρέψιμο κ.ο.κ.
Μπέργκερ με τηγανητές πατάτες
Οι τηγανητές πατάτες και το μπιφτέκι είναι βαθιά τηγανισμένα τρόφιμα. Και μπορούν να ρίξουν πολυ τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε κουρασμένοι και ληθαργικοί.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες