Οι κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη έρχονται στο YouTube – Οι αλλαγές και τα «πέναλτι» για τα βίντεο - AgioiTheodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2023

Οι κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη έρχονται στο YouTube – Οι αλλαγές και τα «πέναλτι» για τα βίντεο

Photo: pixabay.com


Εν μέσω της φρενίτιδας που επικρατεί για την τεχνητή νοημοσύνη το YouTube λαμβάνει τα μέτρα του, με τη γνωστή πλατφόρμα βίντεο να απαιτεί σύντομα από τους χρήστες να δηλώνουν πότε έχουν ανεβάσει επεξεργασμένο ή συνθετικό περιεχόμενο που μοιάζει ρεαλιστικό, συμπεριλαμβανομένου του βίντεο που έχει δημιουργηθεί με τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, το εν λόγω disclosure θα τεθεί σε ισχύ κάποια στιγμή μέσα στο 2024 και θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε βίντεο που χρησιμοποιούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να απεικονίσουν ρεαλιστικά γεγονότα που δεν συνέβησαν ποτέ ή δείχνουν ανθρώπους να λένε ή να κάνουν κάτι που δεν έκαναν στην πραγματικότητα.

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιπτώσεις όπου το περιεχόμενο συζητά ευαίσθητα θέματα, όπως εκλογές, συνεχιζόμενες συγκρούσεις και κρίσεις δημόσιας υγείας ή δημόσιους αξιωματούχους», ανέφεραν οι αντιπρόεδροι διαχείρισης προϊόντων του YouTube, σε ανάρτηση στο ιστολόγιο της εταιρείας την Τρίτη.

Πως θα λειτουργεί η διαδικασία

Οι χρήστες που επιλέγουν επανειλημμένα να μην αποκαλύπτουν πότε έχουν αναρτήσει συνθετικό περιεχόμενο μπορεί να υπόκεινται σε αφαίρεση περιεχομένου, αναστολή από το πρόγραμμα που τους επιτρέπει να κερδίζουν έσοδα από διαφημίσεις ή άλλες κυρώσεις, ανέφερε η εταιρεία.

Όταν το περιεχόμενο είναι ψηφιακά επεξεργασμένο ή δημιουργημένο, οι δημιουργοί πρέπει να επιλέξουν μια επιλογή για την εμφάνιση της νέας προειδοποιητικής ετικέτας του YouTube στον πίνακα περιγραφής του βίντεο. Για ορισμένους τύπους περιεχομένου σχετικά με ευαίσθητα θέματα, όπως εκλογές, συνεχιζόμενες συγκρούσεις και κρίσεις δημόσιας υγείας, το YouTube θα εμφανίζει μια ετικέτα πιο εμφανώς, στο ίδιο το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο.
Η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τους χρήστες πριν από την εξάπλωση της πολιτικής για να βεβαιωθεί ότι κατανοούν τις νέες απαιτήσεις και αναπτύσσει τα δικά της εργαλεία για να εντοπίζει πότε παραβιάζονται οι κανόνες. Το YouTube δεσμεύεται επίσης να επισημαίνει αυτόματα το περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί με τη χρήση των δικών του εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για τους δημιουργούς.

Εκτός από τις νέες γνωστοποιήσεις της τεχνητής νοημοσύνης που σχεδιάζει να προσθέσει το YouTube στην πλατφόρμα βίντεο, η εταιρεία δήλωσε ότι θα καταστήσει τελικά δυνατή τη δυνατότητα να ζητούν οι χρήστες την αφαίρεση περιεχομένου που έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη ή συνθετικού περιεχομένου που προσομοιώνει ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο, χρησιμοποιώντας τη διαδικασία προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Μια παρόμοια επιλογή θα παρέχεται στους μουσικούς συνεργάτες για να ζητήσουν την αφαίρεση του μουσικού περιεχομένου που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη και μιμείται τη φωνή ενός καλλιτέχνη που τραγουδά ή ραπάρει, ανέφερε το YouTube.

Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν θα αφαιρείται αυτόματα όλο το περιεχόμενο μόλις υποβληθεί αίτημα, αντίθετα, θα «εξετάζει διάφορους παράγοντες κατά την αξιολόγηση αυτών των αιτημάτων».



Εάν το αίτημα αφαίρεσης αναφέρεται σε βίντεο που περιλαμβάνει παρωδία ή σάτιρα, για παράδειγμα, ή εάν το άτομο που υποβάλλει το αίτημα δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί με μοναδικό τρόπο, το YouTube θα μπορούσε να αποφασίσει να αφήσει το περιεχόμενο στην πλατφόρμα του.


Πηγή: Bloomberg.com
fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες