Μη κρατικά Πανεπιστήμια: Νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα - AgioiTheodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2024

Μη κρατικά Πανεπιστήμια: Νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα


Μη κρατικά Πανεπιστήμια: Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι σήμερα Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι των Πανεπιστημίων, που έχουν εναντιωθεί στα σχέδια της κυβέρνησης για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα τα συλλαλητήρια θα ξεκινήσουν στις 12:00 το μεσημέρι στην Αθήνα (Προπύλαια), τη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), την Πάτρα (πλατεία Γεωργίου), καθώς και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 01/02 στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα). Για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας».

Στάση εργασίας στη ΔΟΕ

«Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στις 12 στα Προπύλαια (και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14:00 – 17:30)».
«Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια θα έχει ψηφιστεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου»

Τη στήριξη των δημοσίων πανεπιστημίων τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι η εικόνα τους είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν. «Έχουν ευθύνη για τις καταλήψεις οι πρυτάνεις», συμπλήρωσε. «Ξέρουμε πώς παίρνονται οι αποφάσεις για τις καταλήψεις», ήταν το μήνυμα που έστειλε, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για παράνομη πρακτική, μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ.

Αναφέρθηκε όμως και στα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια, σημειώνοντας: «Πρέπει να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με τους πρυτάνεις. Πρέπει να προχωρήσουμε στην εξ αποστάσεως εξέταση στα πανεπιστήμια λόγω των καταλήψεων».

«Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου», προανήγγειλε εν συνεχεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο ερώτημα «ποιο μεγάλο εκπαιδευτικό ίδρυμα φαντάζεται ότι θα έρθει στην Ελλάδα», είπε: «Γιατί να μην έρθει το Harvard; Γιατί να μην πάνε στην Ελλάδα να φτιάξουν ένα παράρτημα; Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην το κάνουν», μεταξύ άλλων.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες