Οι παλαιοχριστιανοί της Κορινθίας - Γιατί ζουν στα πρότυπα των «παλαιόπιστων Ρωσίας» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2024

Οι παλαιοχριστιανοί της Κορινθίας - Γιατί ζουν στα πρότυπα των «παλαιόπιστων Ρωσίας»


Μια μικρή κοινωνία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και την πολύβουη καθημερινότητα είχαν συνθέσει, μια ομάδα «παλαιοχριστιανών» όπως αυτοαποκαλούνται οι κάτοικοι της στοάς στην Κορινθία.


Η ασκητική ζωή της οικογένειας και των παιδιών της, ήρθε στη δημοσιότητα μετά από μια διένεξη με ομάδα κυνηγών, όταν και αποκαλύφθηκε ένα λαγούμι το οποίο οδηγούσε σε κατακόμβη και μέσω αυτής σε εκκλησία, στα πρότυπα των «παλαιοπιστών της Ρωσίας», όπως ανέφεραν.


Η διένεξη ξεκίνησε όταν εμφανίστηκαν κυνηγοί σε κοντινή περιοχή με αυτήν που διαμένουν, και σύμφωνα με μέλος της κοινότητας που μίλησε στην ΕΡΤ, «είπαμε σε κάποιον κυνηγό πήγαινε σε απόσταση 100 μέτρων, όπως ο νόμος ορίζει» και ακολούθησε διένεξη, γεγονός που προκάλεσε την έλευση της αστυνομίας. Για τις 27/2 έχει οριστεί δικάσιμη ημερομηνία για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ τα παιδιά που ανήκαν σε αυτήν την κοινότητα δεν πήγαιναν σχολείο καθώς κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις πεποιθήσεις τους.

Σε τάφρο 30 μέτρων, κάτω από παράπηγμα που αποτελούσε το σπίτι της είχε κρύψει η πολύτεκνη οικογένεια τα όπλα και τις σφαίρες, που εντόπισε η Αστυνομία στην περιοχή Μάννα, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Το λαγούμι που είχαν σκάψει, βγαίνει σε μία ρεματιά και θα το χρησιμοποιούσαν ως οδό διαφυγής. Εκεί εντοπίστηκε αεροβόλο όπλο, κυνηγετική καραμπίνα, τσεκούρια, αλλά και αυτοσχέδια τόξα με βέλη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι ίδιοι σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, κάνουν παραδοσιακή αγροτική ζωή.

Ζουν σαν Άμις της Αμερικής

«Είμαστε μια κοινότητα Παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», ανέφερε στο STAR ένα μέλος αυτής της κοινότητας. Κατά τους ισχυρισμούς του ίδιου, υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του «θρησκευτική μειονότητα».

Παράλληλα, μιλώντας στο Mega, η Σ.Κ. είπε πως τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν σχολείο: «Ψάχναμε χρόνια να μείνουμε μακριά από την φασαρία της πόλης. Ο χώρος είναι ιδιωτικός και περιφραγμένος. Μαζί μας μένουν κι άλλες οικογένειες, είμαστε κοινότητα. Στο σύνολο είμαστε περίπου 10 άτομα».

Μια μέρα πριν, οι αστυνομικοί κλήθηκαν να ελέγξουν καταγγελία εις βάρος του πατέρα της πολύτεκνης οικογένειας ότι προσπάθησε να βάλει φωτιά σε αυτοκίνητο. Στην θέα των αστυνομικών, μέλη της οικογένειας τους επιτέθηκαν. Παίρνοντας μαζί τα ανήλικα παιδιά τους προσπάθησαν να διαφύγουν από τάφρο που είχαν σκάψει και η οποία οδηγούσε σε γειτονική ρεματιά.

Ακολούθησε έρευνα της αστυνομίας, όπου εντοπίστηκε ποσότητα από όπλα και σφαίρες, καθώς και αυτοσχέδια τόξα και βέλη.

Η υπόθεση στο Ξυλόκαστρο με την οικογένεια που ζούσε σε λαγούμι και έκρυβε ολόκληρο οπλοστάσιο θυμίζει σκηνές από ταινίες φαντασίας.

Η πενταμελής οικογένεια που συνελήφθη μετά από συντονισμένες έρευνες της Αστυνομίας και επιχείρηση της ΕΚΑΜ, ζούσε απομακρυσμένη από κάποιον οικισμό σε ένα μέρος όπου δεν υπήρχε εύκολη πρόσβαση, κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, χωρίς να θέλει επαφές με τον έξω κόσμο.

Όταν ο πατέρας και η μητέρα αντιλήφθηκαν ότι κυνηγοί πλησίαζαν στο οίκημά τους έριξαν μολότοφ προς το αυτοκίνητό τους και προσπάθησαν να τους κάψουν, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι κυνηγοί. Μετά από αυτό οι Αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι με τον Αρχιφύλακα να δέχεται επίθεση στο κεφάλι από την 22χρονη κόρη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα πρόκειται για μια οικογένεια σαν να είναι στην εποχή των σπηλαίων.

Την επόμενη ημέρα η ΕΚΑΜ έφτασε στο σημείο προκειμένου να εντοπίσει την «περίεργη» αυτή οικογένεια και το τι έκρυβε. Σε συντονισμό με της Ασφάλεια και τις υπόλοιπες Αστυνομικές δυνάμεις και με συντονισμένη επιχείρηση με παρατηρητές αποκαλύφθηκε η κίνηση την οικογένειας και βρέθηκαν μετά από έρευνες στο βουνό.

Το Newsbomb.gr φέρνει στο φως το οίκημα στο οποίο έμενε η οικογένεια και πραγματικά προκαλεί εντύπωση. Ήταν ένα σπίτι λιθοκτισμένο με λάσπες και είχε για στέγη, βέργες. Μόνο με σπίτι δεν έμοιαζε.





Ερωτηματικά για το Μ4 που βρέθηκε στην καλύβα

Οι έρευνες στο σημείο που συνελήφθη η οικογένεια συνεχίστηκαν από τους Αστυνομικούς, οι οποίοι ανακάλυψαν ολόκληρο οπλοστάσιο, τόσο στο λαγούμι όσο και σε ένα δύσβατο μονοπάτι που είχαν κρύψει τα… βαριά.

Ανάμεσα στα όπλα που βρέθηκαν ήταν και το Μ4, όπλο που δύσκολα μπορεί να βρεθεί και στη μαύρη αγορά, σε αντίθεση με το καλάζνικοφ. Εντύπωση λοιπόν προκαλεί πώς η οικογένεια μπόρεσε να βρει το συγκεκριμένο τύπου όπλο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα όπλα που βρέθηκαν ήταν αναλυτικά: 2 αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα, ένα τυφέκιο, 1 βαλλίστρα, 1 τσεκούρι, 2 γεμιστήρες και 19 φυσίγγια.



Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σε συνέχεια του από 12.2.2024 Δελτίου Τύπου, στο πλαίσιο της επιχείρησης που υλοποιήθηκε χθες (12.2.2024) σε τοπική κοινότητα του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κατά τη συνέχιση των ερευνών ανευρέθησαν, σε δύσβατο μονοπάτι, μέσω του οποίου προσπάθησαν πρωινές ώρες της 12.2.2024 να διαφύγουν οι -4- συλληφθέντες, επιμελώς κρυμμένα:-2- αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα,
-1- πολεμικό τυφέκιο,
-1- βαλλίστρα,
-1- τσεκούρι,
-2- γεμιστήρες και
-19- φυσίγγια.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες