Tους 62 έφτασαν οι νεκροί - Η Μόσχα αναζητά την ταυτότητα των δραστών - Διεθνής η καταδίκη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαρτίου 23, 2024

Tους 62 έφτασαν οι νεκροί - Η Μόσχα αναζητά την ταυτότητα των δραστών - Διεθνής η καταδίκη


O αριθμός των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλιακό χώρο του Κρασνογκόρσκ, κοντά στη Mόσχας αυξάνεται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που επικαλείται πληροφορίες του ρωσικού δικτύου Baza, τουλάχιστον 62 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο.

Ανθρωποκυνηγητό έχουν «εξαπολύσει» οι ομοσπονδιακές αρχές της Ρωσίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των πέντε φερόμενων ως δραστών της πολύνεκρης επίθεσης σε πολυχώρο ψυχαγωγίας στη Μόσχα, που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής (22/03) και για την οποία η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδίκασαν απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας.

Ειδικότερα, ο Αντόνιο Γκουτέρες «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση» κοντά στη Μόσχα και «εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που πενθούν, καθώς επίσης στον λαό και στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε ο Φαρχάν Χακ, εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα μέλη καταδικάζουν απερίφραστα «την αποτρόπαια και άνανδρη, τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ»









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες