Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετακίνησης... - AgioiTheodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2024

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετακίνησης...


Μετά την απόφαση του Υφυπουργού να κατεδαφίσει τη γέφυρα του Ισθμού ύστερα από το σοβαρό ατύχημα με το βυτιοφόρο, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετακίνησης.
Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης - Giorgos Gkionis έκανε τις ακόλουθες κινησεις προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.
Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε από τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος, την άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποκατάσταση των προβλημάτων και δη, της λειτουργίας της βυθιζόμενης γέφυρας των Ισθμίων.
Από νωρίς τα ξημερώματα, ήρθε σε επικοινωνία με τους δύο Υφυπουργούς και Βουλευτές του Ν. Κορινθίας κ.κ. Χρίστος Δήμας - Christos Dimas και Νίκος Ταγαράς-Nikos Tagaras προκειμένου να επισπευθούν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και την απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση των συμπολιτών μας εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου.
Γνωρίζοντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα η αντιμετώπιση του οποίου απαιτεί την εμπλοκή πολλών Υπουργείων και φορέων, βρίσκεται σε συνεχή επαφή και με τον Διευθυντή της ΕΥΔΕ Συγκοινωνιακών Υποδομών κ. κ. Δημήτριο Αναγνώπουλο αλλά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Ολυμπία Οδός Λειτουργία Α.Ε.» κ. Κωνσταντίνο Παπανδρέου. Αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης αντιμετωπίζουν οι δημότες μας που μετακινούνται καθημερινά από το Λουτράκι προς τους Αγίους Θεοδώρους και αντίστροφα, καθώς καλούνται να μετακινηθούν μέσω της Ν.Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου και να επιβαρύνονται με το κόστος των διοδίων. Αναφορικά με αυτό, κατέληξαν στην εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων - καθώς θα πρέπει να προηγηθούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις-, για την εξυπηρέτηση των δημοτών, των κατοίκων και των επισκεπτών.
Επίσης, μίλησε με τον Γενικό διευθυντή της ΑΕΔΙΚ κ. Γιώργο Ζουγλή, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η επισκευή της βυθιζόμενης γέφυρας των Ισθμίων-που έχει ανατεθεί στην Ολυμπία Οδό - θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του μήνα, οπότε και θα δοθεί σε λειτουργία.
Τέλος, συζήτησε διεξοδικά με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Κορινθίας κ. Παναγιώτη Μάρκελλο προκειμένου να βρουν λύση στο θέμα της μετακίνησης των μαθητών από το Καλαμάκι από και προς το σχολείο στην Κυρα-Βρύση. Την Δευτέρα θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.
Σε συνέχεια των συναντήσεων και των επαφών που είχε ο Δήμαρχος με τους ιθύνοντες, όλοι αναγνώρισαν την σπουδαιότητα του ζητήματος και δεσμεύτηκαν πως θα συμβάλουν με κάθε τρόπο προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν στον Δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες