Παναρισμένο κοτόπουλο με παρμεζάνα - AgioiTheodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Οκτωβρίου 19, 2024

Παναρισμένο κοτόπουλο με παρμεζάνα


Το παναρισμένο κοτόπουλο αποτελεί ένα κλασικό πιάτο και είναι αγαπητό σε όλο τον κόσμο για την απλότητα και τη γεύση του. Αποτελείται από φιλέτο κοτόπουλο που τηγανίζεται μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσαφένιο. Σερβίρεται συνήθως με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα και φέτες λεμονιού για μια δροσερή νότα.
Παναρισμένο κοτόπουλο με παρμεζάνα – Υλικά4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, χτυπημένα σε λεπτές φέτες
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 φλ. φρυγανιά
1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλ. αλεύρι για πανάρισμα
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Λεμόνια για το σερβίρισμα
ΕκτέλεσηΠροετοιμασία: Πασπαλίστε τα φιλέτα κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι. Ετοιμάστε τρία μπολ: ένα με αλεύρι, ένα με τα χτυπημένα αυγά και ένα τρίτο φρυγανιά ανακατεμένα με παρμεζάνα.
Πανάρισμα: Περάστε τα φιλέτα πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στο μείγμα της φρυγανιάς. Φροντίστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Τηγάνισμα: Ζεστάνετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Τηγανίστε τα φιλέτα μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά (περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά).
Σερβίρισμα: Τοποθετήστε τα φιλέτα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν το περιττό λάδι. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού και μια φρέσκια σαλάτα με ρόκα και ντοματίνια.

Συμβουλή: Για να προσθέσετε έξτρα γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού στη φρυγανιά.

Αυτή η συνταγή συνδυάζει την τραγανή κρούστα με την τρυφερή υφή του κοτόπουλου και αποτελεί ένα νόστιμο και ισορροπημένο γεύμα για όλες τις περιστάσεις.

tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες