Λουκουμάδες με φρούτα του δάσους - AgioiTheodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Μαΐου 19, 2025

Λουκουμάδες με φρούτα του δάσους


Οι παραδοσιακοί λουκουμάδες παίρνουν μια αρωματική και φρουτένια γεύση με την προσθήκη φρούτων του δάσους. Ιδανικοί για επιδόρπιο ή ένα απογευματινό γλυκό, αυτοί οι αφράτοι λουκουμάδες συνδυάζουν την τραγανή εξωτερική υφή με μια γλυκόξινη δροσιά από βατόμουρα, φράουλες και μύρτιλα. Πρόκειται δηλαδή για γλυκό που θα εντυπωσιάσει σε κάθε περίσταση!
Λουκουμάδες με φρούτα του δάσους – Χρόνος προετοιμασίαςΠροετοιμασία: 15 λεπτά
Αναμονή (φούσκωμα ζύμης): 1 ώρα
Τηγάνισμα & σερβίρισμα: 20 λεπτά
Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά
Υλικά

Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ.)
1 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
400 ml χλιαρό νερό
1 κ.γ. βανίλια
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το τηγάνισμα:

Ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο (άφθονο, για βαθύ τηγάνισμα)
Για τη σάλτσα φρούτων:
250 γρ. φρούτα του δάσους (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ κ.γ. κορν φλάουρ (προαιρετικά, για δέσιμο)

Για το σερβίρισμα:Άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
Επιπλέον φρούτα του δάσους ως σάλτσα
Εκτέλεση

Ετοιμασία της ζύμης


Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό νερό, τη βανίλια και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα υγρό, ελαστικό κουρκούτι. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.
Παρασκευή της σάλτσας φρούτων

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα φρούτα του δάσους, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Βράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα. Αν θέλουμε πιο πηχτή σάλτσα, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2 κ.σ. νερό και το προσθέτουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Τηγάνισμα λουκουμάδων

Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε βαθύ τηγάνι. Με δύο κουτάλια, παίρνουμε ποσότητες από τη ζύμη και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά απ’ όλες τις πλευρές. Τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Σερβίρισμα

Τοποθετούμε τους λουκουμάδες σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα φρούτων του δάσους και λίγες κουταλιές μέλι. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και άχνη (αν θέλουμε) και γαρνίρουμε με έξτρα φρούτα.

TipsΑν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα φρούτα, αφήστε τα να ξεπαγώσουν πρώτα και στραγγίστε τα καλά.
Η ζύμη πρέπει να είναι πιο υγρή από του ψωμιού — μη σας τρομάξει, έτσι πρέπει.
Για πιο αφράτο αποτέλεσμα, τηγανίστε σε μικρές δόσεις για να μη πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
Η σάλτσα φρούτων διατηρείται στο ψυγείο έως και 5 ημέρες και ταιριάζει υπέροχα και με γιαούρτι ή pancakes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες