Το σαγανάκι φέτα με μέλι και σουσάμι είναι μια μοντέρνα εκδοχή του κλασικού ελληνικού μεζέ. Ο συνδυασμός της αλμυρής, λιωμένης φέτας με τη γλυκύτητα του μελιού και το τραγανό σουσάμι δημιουργεί ένα ορεκτικό που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στο παραδοσιακό και το gourmet πιάτο.
Σαγανάκι με φέτα με μέλι & σουσάμι – Χρόνος προετοιμασίας
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 10 λεπτά
Σύνολο: 15 λεπτά
Υλικά (για 2 άτομα):
1 κομμάτι φέτα (περίπου 150γρ, πάχος 1,5εκ.)
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό (χτυπημένο)
3 κ.σ. σουσάμι (λευκό ή ανάμεικτο με μαύρο)
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
2 κ.σ. μέλι
Προαιρετικά: λίγες σταγόνες λεμόνι ή φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση:
Προετοιμασία της φέτας:
Στράγγιξε τη φέτα καλά με απορροφητικό χαρτί. Αν έχει μυτερές γωνίες, μπορείς να τις λειάνεις λίγο για ομοιόμορφο ψήσιμο.
Πανάρισμα:
Πέρασε τη φέτα πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος από το σουσάμι. Πίεσε καλά για να κολλήσει το σουσάμι παντού.
Τηγάνισμα:
Ζέστανε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγάνισε τη φέτα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανή.
Σερβίρισμα:
Τοποθέτησε τη φέτα σε πιάτο, ρίξε από πάνω το μέλι και προαιρετικά πασπάλισε με λίγες σταγόνες λεμόνι ή θυμάρι.
Tips:
Αν θέλεις πιο τραγανή υφή πρόσθεσε λίγη φρυγανιά στο σουσάμι.
Το μέλι μπορεί να ζεσταθεί ελαφρώς για να ρέει πιο όμορφα στο σερβίρισμα.
Συνοδεύεται τέλεια με ένα ποτήρι λευκό κρασί ή τσίπουρο.
tromaktiko.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου