Τρόμος: Η NASA ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία που θα χτυπήσει την Γη ο αστεροειδής - AgioiTheodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Νοεμβρίου 17, 2019

Τρόμος: Η NASA ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία που θα χτυπήσει την Γη ο αστεροειδής


Πανικό προκάλεσε μια ανακοίνωση της NASA σχετικά με την πορεία του αστεροειδή JF1, καθώς οι πιθανότητες σύγκρουσης του με την Γη είναι πάρα πολλές και μάλιστα πολύ σύντομα.

Η NASA δημοσιοποίησε λεπτομέρειες για την πορεία του αστεροειδή, ο οποίος δεν είναι τόσο μεγάλος όσο άλλοι που έχουν απειλήσει τον πλανήτη μας, αλλά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος καθώς έρχεται... καρφί προς τον πλανήτη μας.

O JF1 έχει το μέγεθος της πυραμύδας της Γκίζας, ωστόσο αν χτυπήσει την Γη, η ενέργεια που θα απελευθερωθεί τα είναι 230 κιλοτόνων. Για να καταλάβετε το μέγεθος, απλά να αναφέρουμε πως η έκρηξη της ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα το 1945 ήταν 15 κιλοτόνων.

Πότε θα χτυπήσει όμως ο JF1 την Γη;

Τεράστια είναι η απειλή που έρχεται προς την Γη, σε σημείο που ανάγκασε την ΝΑSA να δώσει λεπτομέρειες για την πορεία του.

Ο JF1 δεν είναι τόσο μεγάλος όσο άλλοι αστεροειδής, αλλά η πορεία του είναι... κεντραρισμένη προς την Γη.Μάλιστα το παρατηρητήριο της NASA έχει τον JF1... κυκλωμένο με κόκκινο και παρακολουθεί διαρκώς την πορεία.

Οι πιθανότητες να πέσει ο JF1 στην Γη είναι λίγες, καθώς αναμένεται να εκτρέψει την πορεία του, αλλά παραμένει ο νούμερο ένα κίνδυνος. Η σύγκρουση με βάση τα προγνωστικά μοντέλα θέλει τον JF1 να πέφτει στην Γη στις 6 Μαΐου του 2022!



Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες