
Ένοπλος εξαπέλυσε φονική επίθεση σε νοσοκομείο της πόλης Οστράβα στην Τσεχία, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.
Κατά το Reuters, o υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά θύματα από επεισόδιο με πυροβολισμούς σε νοσοκομείο της πόλης Οστράβα.
Αστυνομικές δυνάμεις έχουν εισβάλλει στο νοσοκομείο όπου σημειώθηκε η ένοπλη επίθεση.
Το νοσοκομείο είναι περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις και σύμφωνα με τοπικά μμε είναι σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση ενώ όλη η περιοχή έχει αποκλειστεί.
Κάποιες πληροφορίες, που δεν είναι επιβεβαιωμένες ακόμη λένε πως ο δράστης έχει ήδη εντοπιστεί ενώ σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία ο δράστης είναι ακόμη μέσα στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 4 νεκροί και τουλάχιστον δύο άνθρωποι είναι σοβαρά τραυματισμένοι.
Ωστόσο εκτιμάται πως αυτός ίσως είναι ο πρώτος απολογισμός και εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
Τα κίνητρα της επίθεσης είναι άγνωστα ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για το δράστη. Οι αρχές αναμένεται να κάνουν επίσημες ανακοινώσεις όταν λήξει ο συναγερμός.
Πηγή
