Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ πίσω από το μυστήριο με το μπαράζ εμπρησμών σε Ι.Χ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020

Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ πίσω από το μυστήριο με το μπαράζ εμπρησμών σε Ι.Χ

Η κλιμάκωση εμπρηστικών επιθέσεων που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, έχει προκαλέσει την ανησυχία των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. για την πιθανότητα δημιουργίας μιας νέας και πιο επικίνδυνης γενιάς τρομοκρατών.

Το αίσθημα ανησυχίας είναι ιδιαίτερο στην ηγεσία της Αστυνομίας καθώς παρατηρείται μια αναδιοργάνωση των αντιεξουσιαστών, η οποία έχει προκαλέσει μια ευχέρεια στη διασπορά και στην εξάπλωση έκνομων ενεργειών στην πόλη.

Ύστερα από τόσα χρόνια από το τελευταίο δολοφονικό χτύπημα, το θέμα της τρομοκρατίας εξακολουθεί και βρίσκεται στο παρόν. Ίσως όχι σε τέτοιο βαθμό όπως άλλοτε αλλά σε σημαντικό. Γιατί; Μήπως γιατί τελικά δεν απομυθοποιήθηκαν όλοι οι υπαίτιοι; Μήπως γιατί κάποιοι υποστήριξαν τις εγκληματικές τους ενέργειες σθεναρά και εξακολουθούν να το κάνουν; Όπως και να ‘χει αν και έχουμε τελειώσει με τα φαινόμενα τρομοκρατίας, εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι φανερός ο ίσκιος της.

Οι νέες εμπρηστικές επιθέσεις σε ιδιωτικά οχήματα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ειδικότερα, οι γνωστοί-άγνωστοι δράστες έκαψαν συνολικά 20 οχήματα σε Μαρούσι (12), Αγία Παρασκευή (1), Λόφος Φιλοπάππου (3), Πολύγωνο (2) και Υμηττό (2).



Το τρίτο κατά σειρά εμπρηστικό επεισόδιο σε πέντε περιοχές της Αθήνας και σε διάστημα δύο ωρών ανέσυρε από τη μνήμη αρμόδιων αξιωματικών την αφετηρία ενεργειών των «Πυρήνων της φωτιάς» οι οποίοι εξελίχθηκαν σε τρομοκρατική οργάνωση. Το 2008 είχαν προβεί σε 13 εμπρηστικές επιθέσεις σε αρκετές περιοχές της Αθήνας σε βάρος αντιπροσωπειών αυτοκινήτων, τραπεζών, εταιριών και οχημάτων της Αστυνομίας.

Το ίδιο βράδυ άγνωστοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στην Πάτρα. Δύο αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές ζημιές ενώ από τις φλόγες προκλήθηκαν ζημιές και σε παρακείμενα αυτοκίνητα.

Οι εμπρηστικές επιθέσεις δεν σταμάτησαν αλλά συνεχίστηκαν για ακόμη μια νύχτα, αυτή τη φορά στο Κολωνάκι. Τρία καμένα αυτοκίνητα ήταν ο απολογισμός του δελτίου εμπρησμών σε οχήματα από τη δράση των επικίνδυνων αγνώστων που τις τελευταίες ημέρες καίνε αυτοκίνητα σε περιοχές της Αττικής. Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς 38 Ι.Χ.

Η αστυνομία φοβάται πως πρόκειται για το «Κίνημα των καμένων αυτοκινήτων». Το κίνημα αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Το 2005 αντιεξουσιαστές της Γαλλίας επί 11 συνεχόμενες ημέρες έβαζαν φωτιές σε αυτοκίνητα. Μάλιστα το ενδέκατο βράδυ πυρπόλησαν 1408 αυτοκίνητα. Πρόκειται για ένα ρεκόρ εμπρησμών αυτοκινήτων που είχε σημειωθεί στη γαλλική πρωτεύουσα.

Όπως εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ πρόκειται για εκδικητικές αντιδράσεις μπαχαλάκηδων. Αντιδράσεις για το σχέδιο αστυνόμευσης των Εξαρχείων, για τις καταλήψεις ίσως και για τη μη χορήγηση νέας άδειας στον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Υπάρχει μάλιστα και το ενδεχόμενο πως οι δράστες επιδιώκουν να στρέψουν την κοινωνία ενάντια της αστυνομίας στοχεύοντας οχήματα και περιουσίες απλών πολιτών.

Ωστόσο, το υπουργείο προστασίας του Πολίτη έχει δώσει εντολές και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας κατευθυντήριες για μια συντονισμένη αστυνομική έρευνα κατά των καταδρομικών επιθέσεων.

Ο τρομοκράτης έχει χάσει τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του. Κινείται στο πλήθος με γνώμoνα το μίσος, την απληστία, την κακία και την απανθρωπιά. Στην ιδιοσυγκρασία του δεν περιέχεται κανένα όμορφο κι καλοσυνάτο συναίσθημα. Διαφορετικά δεν θα ενεργούσε έτσι. Αυτό είναι που με τρομάζει στην τρομοκρατία. Η κατάληξη του να πάψει κανείς να είναι άνθρωπος!

Άρθρο της Κέλλυς Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

securitynews.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες