Γιατί οι Βρυξέλλες θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε πώς τρώγεται σωστά ένα μπέργκερ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιουνίου 06, 2020

Γιατί οι Βρυξέλλες θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε πώς τρώγεται σωστά ένα μπέργκερ

Τo μπέργκερ του 2030 δεν θα είναι τo ίδιo με σήμερα, ή τουλάχιστον αυτό είναι το σχέδιο των Βρυξελλών.
Η πρόσφατη παρουσίαση της στρατηγικής της Ευρωπαικής Επιτροπής «Farm to Fork» (Από την παραγωγή στην κατανάλωση), στόχο έχει να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες σε ολόκληρη την Ευρώπη, μέσα στην επόμενη δεκαετία, για να γίνει πιο βιώσιμη η γεωργική παραγωγή.


Περιλαμβάνει ένα σύνολο νομοθετικών προτάσεων ώστε τα ευρωπαϊκά τρόφιμα να γίνουν πιο υγιεινά, πιο θρεπτικά και πιο φυτικά , ενώ και οι επιλογές των καταναλωτών, πιο συνειδητές.


Κρίνοντας από το όνομα, το πρόγραμμα θα επηρεάσει ολόκληρη την διατροφική αλυσίδα, από τον τρόπο που θα καλλιεργείται το προϊόν μέχρι το τελικό στάδιο και την παράδοση του στον καταναλωτή.


Τί σημαίνει όμως αυτό πρακτικά; Η Politico παρουσίασε το μπέργκερ του μέλλοντος, σε περίπτωση που το πρόγραμμα «Από την παραγωγή στην κατανάλωση», εφαρμοστεί.


REDA&CO VIA GETTY IMAGES
Ψωμί
Το ψωμί θα πρέπει απαραιτήτως να είναι φρέσκο, να προέρχεται από τοπικό φούρνο και να είναι ολικής αλέσεως.


JAG_CZ VIA GETTY IMAGES
Κρέας
Εδώ θέλει ψυχραιμία. Λοιπόν το μπιφτέκι από κιμά θα αντικατασταθεί με ένα από λαχανικά ή, εδώ καθόμαστε παίρνοντας βαθιά ανάσα, με ένα από έντομα. Ο στόχος των Βρυξελλών είναι λιγότερο κόκκινο κατεργασμένο κρέας, περισσότερο φυτική διατροφή.


MARGOUILLATPHOTOS VIA GETTY IMAGES
Τυρί
Οι Βρυξέλλες θέλουν μια δεκαετία από τώρα, να αναγράφονται στην ετικέτα όλα τα στοιχεία του, από τη θρεπτική αξία έως την προέλευση, προκειμένου να μπορεί ο καταναλωτής, να ελέγχει πλήρως τι αγοράζει και να το αξιολογεί.


HILLARY KLADKE VIA GETTY IMAGES
Λαχανικά
Το μπέργκερ του μέλλοντος θα είναι γεμάτο λαχανικά. Οι Βρυξέλλες θέλουν οι πολίτες της να «ρίξουν το βάρος» τους, στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.


Κέτσαπ και μαγιονέζα
Καταργούνται αμφότερα τα δύο υλικά, καθώς περιέχουν πολύ αλάτι και ζάχαρη. Στη θέση τους θα μπορούμε να βάζουμε σως από παντζάρι ή πάπρικα αλοιφή.


GETUPSTUDIO VIA GETTY IMAGES
Τιμή
Οι Βρυξέλλες θέλουν τα προϊόντα που κάνουν καλό στην υγεία μας να είναι προσιτά και στην τσέπη μας. Μάλιστα έχουν προτείνει στα κράτη μέλη, τα οργανικά τρόφιμα να έχουν χαμηλότερο ΦΠΑ. Με άλλα λόγια, το τελικό προϊόν θα πρέπει να είναι, οικονομικό αλλά όχι «φθηνό».


Πηγή: Politico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες